Pinsiön pikitien avajaiset Matalusjoen sillalla 12.11.2017 klo 12

Kuvat otti toimittaja Anne Haapalainen Nokian Uutisista. Maanantain 23.11. lehdessä myös juttu avajaisista, löytyy myös seuran facebookista

Pinsiö-Seura ry:n syyskokous 22.11.2017

Yhdistyksen syyskokous pidetään vanhalla koululla keskiviikkona 22.11.2o17 klo 18.

Esillä sääntömääräiset asiat, mm ensi vuoden toimintasuunnitelma, talousarvio ja hallituspaikat.

Kahvia ja kastettavaa tarjolla!

Tervetuloa vaikuttamaan tulevaan toimintaan!

Pinsiön pikitien avajaiset 12.11.2017

(Tässä viesti uudestaan kun edellisessä ei kuva näkynyt.)

Pinsiön pikitien vihkiminen on sunnuntaina 12.11.2017 klo 12 Matalusjoen sillalla (Pinsiöntien ja Metsäkulmantien risteys). Tervetuloa!

Pinsiön piki

Pinsiön pikitien avajaiset

UutisOiva kiertää kylillä

UutisOivan väki kiertää kylillä ja tulee Pinsiöön maanantaina 14.8 klo 18 laavulle (sateen sattuessa vanhalla koululla).

Lupasivat tuoda pullat tullessaan!

Tule sinäkin kertomaan tuntojasi paikallislehdelle!

Kesäillan musiikkia

Kesäkonsertti Pinsiön kirkossa.

Kesäillan musiikkia Pinsiön kirkossa klo 18. Makiko Oba ja Marja Turu, kanteleet.

Makiko Oba on Japanista kotoisin oleva kanteleensoittaja. Vuodesta 2010 alkaen hän on opiskellut Tampereen Musiikkiakatemiassa pääaineenaan konserttikantele Eva Alkulan ja Marja Turun johdolla. Konserttikanteleen lisäksi Makiko soittaa myös pieniä kanteleita ja hänen ohjelmistonsa koostuu laajasti eri musiikkityyleistä klassisesta ja uudemmasta musiikista kansanmusiikkiin. Makiko on esiintynyt eri puolilla Suomea ja Japania sekä solistina että kamarimuusikkona.

Marja Turu on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius- Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta pääaineenaan konserttikantele. Nykyisin hän toimii paitsi solistina ja kamarimuusikkona, myös kanteleen- ja pianonsoitonopettajana Moon Music -toiminimellä, Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Sastamalan musiikkiopistossa. Marjan sydäntä lähellä on erityisesti uudempi kanteleelle sävelletty musiikki ja toisten muusikkojen kanssa konsertointi.

Bildresultat för kantele

EI KULTAA MUTTA KUNNIAA

Keskellä Hämeenkyrön sahtimestari Olavi Viheroja, vasemmalla pronssille sijoittunut Janne Mäkinen ja oikealla hopeamitalisti Kari Multanen

Anne Mastomäen sahdinkeiton oppipojat Kari Multanen ja Janne Mäkinen
osallistuivat ensimäistä kertaa parin vuoden opiskelun ja intensiivisen
harjoittelun jälkeen 4.8. Kyröskosken Tiltun Makasiinilla järjestettyyn
perinteiseen Suomen Mahtisahtipitäjän sahtimestarikisaan.

Tinkimätttömän tarkan tekemisen tuloksena, ehkä hienoisena yllätyksenä,
joskin täysin ansaitusti, kaverukset putsasivat palkintopöydän heti kisan
voittaneen, moninkertaisen Suomen mestarin Olavi Viherojan jälkeen. Nyt
Pinsiö on nostettu arvoiselleen paikalle sahdinteon kartalla hopean ja
pronssin myötä.  Sen myötä usko omaan tekemiseen on kasvanut.  Niinpä ensi
vuonna tavoitteet asetetaan vieläkin korkeamalle!

teksti Janne Mäkinen

PS: Oppiäiti Anne on pojistaan ylpeä ja kiitollinen siitä, että pinsiöläinen sahtiperinne jatkuu!

Perheleiri 12.-13.8. Lavajärvellä

Perinteinen perheleiriviikonloppu la-su 12.-12.8. Lavajärven leirirannassa (Komintie 476, Lavajärvi). Majoittuminen omin varustein omissa teltoissa. Sauna ja erittäin lapsiystävällinen ranta käytössä. Ruokamaksu 20 € per perhekunta sisältäen lauantain ruuat ja sunnuntain aamiaisen. Perjantai-iltana voi jo mennä omin eväin.

Ilmoittautumiset heinäkuun loppuun mennessä Outi Kärki-Uosukaiselle, p 050-5936402

Ruokamaksun voit maksaa joko etukäteen Pinsiö-Seuran tilille FI1252930940039717 tai paikan päällä käteisellä Outille.

Pinsiö-Seura maksaa leiripaikan vuokran.

Talvivihtojen tekoon ja sidontaoppiin!

Tehdään talveksi vihtoja ja opetellaan Veli-Matin opastuksella oikeaoppisen siteen tekeminen sekä vihdan pakastaminen.

Kokoontuminen Pinsiöntien ja Elovaarantien  risteyksessä 21.7. klo 17.

Sään mukainen varustus ja omat eväät!

ILOUUTINEN?

Pirkanmaan ELY-keskuksen tienpidon asiantuntija Tomi Alho on 13.7.2017 ilmoittanut, että Pinsiöntien jo peruskorjatulle 4,6 kilometrin osuudelle, välille Porintie (valtatie 11) ja Metsäkulmantie, tulee kestopäällyste, mahdollisesti vielä tämän syksyn aikana.

Lisäksi Pinsiöntielle, 9,2 km:n osuudelle, välillä Porintie ja Pinsiöntie 1328 (rautakauppias) nopeusrajoitus tullaan laskemaan nykyisen 80 km/h sijaan 60 km/h. Myös välillä Pinsiöntie 1328 ja Sasintie, 40 km/h nopeusrajoitus tullaan saattamaan ajan tasalle puuttuvien liikennemerkkien osalta.