Joulun ajan tapahtumat Pinsiön kirkossa

Jouluaaton hartaus Pinsiön kirkossa

Tervetuloa hiljentymään joulun sanoman äärelle kirkkoon!

Lassi Harju, Eija Virtanen. Tule kuuntelemaan nuoria pinsiöläisiä muusikoita!!

1. joulupäivän Joulukirkko Pinsiön kirkossa

Timo Uotila, Anna Arola.

Tervetuloa Pinsiön kirkkoon

Messu Pinsiön kirkossa sunnuntaina 20.8.

kello 12.00

Pappina Lauri Salminen, kanttorina Eija Virtanen.

Kirkkokahvit.

Messu Pinsiön kirkossa 9.7 klo 12

Olet tervetullut messuun Pinsiön kirkkoon sunnuntaina 9.7 klo 12

Pappina Suvi Pynttäri, kanttorina Kaisu Lehto

Kirkkokahvit tarjolla

Tapulipiiri tiedottaa: Pinsiön kirkon tilaisuudet pääsiäisenä

13.4 klo 19.30 Kiirastorstain ehtoolliskirkko.  Pappina: Marita Tuomi ja kanttorina: Minna Viinikainen

Jumalanpalveluksen lopuksi kirkko puetaan Pitkäperjantain mustaan väriin

16.4 su klo 12.00 Pääsiäisen messu. Pappina Arja Kuusniemi ja kanttorina Kaisu Lehto. Kirkkokahvit

Pinsiön kirkon alttari pitkäperjantaina

TANSSIT PINSIÖN MAAMIESSEURAN TALOLLA 11.3.

Tietojen korjaus!

Tanssit kestävät 19-24 ja anteeksi Ukentlemen väärästä kirjoitusasusta!

Tapulipiiri tiedottaa: Messu Pinsiön kirkossa sunnuntaina 26.2.2017

Aika: Su 26.02.2017 klo 12:00
Paikka: PINSIÖN KIRKKO – Kirkkosali
Kuvaus: Messu Pinsiön kirkossa klo 12. Nokian kirkkoherra Lauri Salminen ja kanttori Minna Viinikainen toimittavat tilaisuuden. Tapulipiiriläiset keittävät kahvit ja tarjoilevat laskiaspullia. Tule sinäkin kanssamme!

Pinsiön kirkko kuvattu helmikuisena iltana, jolloin laskeva aurinko sävytti kirkon hehkuvan punaiseksi. EK

Kolmen helmen joet-yleisötilaisuus sai pinsiöläisiä liikkeelle

Pinsiön seurantalolla oli noin 60 henkilöä tutustumassa ”Kolmen helmen joet”- hankkeeseen. Pinsiön-Matalusjoki kulkee kylämme halki ja koskettaa lähes jokaista täällä asuvaa. Asiantuntijoita oli paikalla peräti seitsemän henkilöä.  Hankekoordinaattorina toimii Ulla Helimo, joka avasi tilaisuuden, kertoi hankkeesta ja sai meidät kuuntelijat kiinnostumaan raakuista, niiden hyödyllisyydestä sekä elinolojen vaatimuksista.

Kolmen helmen joet on Hämeenkyrön kunnan sekä Nokian ja Ylöjärven kaupunkien toteuttama 1,5-vuoden pituinen uhanalaisen jokihelmisimpukan eli raakun suojeluun keskittyvä hanke.  Hankkeen ensisijaisena tavoitteena on jokien raakkukantojen ja raakun väli-isännän, taimenen, elinvoimaisuuden ja suotuisan suojelun tason turvaaminen lajien elinympäristön laatua parantamalla.   (Kuvat ja teksti Eija Kantanen)

Ulla Helimo, hankekoordinaattori

Marja Nuottajärvi kertoi mm. jokirapujen istutuksesta jokeen.

Sami Moilanen Pirkanmaan Ely-keskuksesta piti mielenkiintoisen puheenvuoron veden laadusta, joka mahdollistaisi mm. simpukan nuoruusvaiheiden kehittymistä.

Sini Vuorinen Tampereen Vedestä, kertoi Pinsiön vedenottamosta, joka on otettu käyttöön v. 1979. Vedenottolupa heillä on 8000 m3/vrk.. Keskimääräinen käyttö on n. 3200 m3/vrk. Luvassa edellytetään tarkkailemaan Pinsiönjoen virtaamaa siten, että se ei saa mennä alle 2000 m3/vrk.

Tilaisuuden lopuksi asiantuntijapanelistit, jossa oli mukana myös Raimo Tuohisaari Nokian kaupungilta, Visa Merikoski MTK:sta sekä Hanna Alajoki KVVY:stä vastailivat yleisön kysymyksiin.

28.1 lauantaina klo 13-15 Kolmen helmen joet-hanke yleisötilaisuus Pinsiön Maamieseurantalolla

Varatkaahan lauantai 28.1. klo 13-15 kalentereihinne siellä Pinsiössä. 😊

Kolmen helmen joet -hanke järjestää tuolloin avoimen yleisötilaisuuden. Tilaisuudessa esitellään viimeisimmät Pirkanmaan raakkujokia koskevat tutkimustulokset sekä kerätään ideoita ja ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi. Tapahtumassa kuullaan myös asiantuntijapaneelin näkemyksiä aiheesta.

Tilaisuus pidetään lauantaina klo 13-15, minkä jälkeen on tarjolla kahvia ja pullaa.

Tilaisuudessa asiantuntijoina ovat Nokian kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö Raimo Tuohisaari, Visa Merikoski Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta ja Sami Moilanen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Tervetuloa mukaan!

Tapulipiiri tiedottaa: Sunnuntaina 15.1. klo 12.00 Pinsiön kirkossa messu

Aika: Su 15.1.2017 klo 12:00
Paikka: PINSIÖN KIRKKO
Kuvaus: Messu Pinsiön kirkossa klo 12. Marita Tuomi, Eija Virtanen.

Tervetuloa!

Kirkkokahvit

Tammikuinen taivas Jaakkolan yllä

Kaikki tervetulleita joulunajan tilaisuuksiin Pinsiön kirkkoon

Aika: Jouluaattona la 24.12.2016 klo 15:30
Kuvaus: Kyläläisten oma Jouluaaton hartaus Pinsiön kirkossa klo 15.30. Outi Välimaa-Mustalahti, Sanna-Mari Honkaniemi, lisäksi pinsiöläisiä nuoria  laulamassa ja  soittamassa sekä Tapulipiiriläisiä lukemassa joulurunoa ja joulurukousta.

Aika: Joulupäivänä su 25.12.2016 klo 10:00
Kuvaus: Joulukirkko Pinsiön kirkossa klo 10. Laura Niska-Virtanen, Maikki Soro

Pinsön kirkonkello kutsuu joulunajan tilaisuuksiin

Pinsön kirkonkello kutsuu joulunajan tilaisuuksiin aattona klo 15.30 ja joulupäivänä klo 10.00.