Tulkoon joulu

Niityllä lunta, hiljaiset kadut, taakse jo jäänyt syksyn lohduttomuus………

Kauneimpia joululauluja laulettiin Pinsiön kirkolla maanantaina 14.12.  Illan vetäjänä toimi seurakuntapastori Sanna Vuorela ja säestäjänä kanttori Sanna-Mari Honkaniemi. Meitä laulajia oli yhteensä 135 henkilöä, kun Pinsiön Mieskuoron laulajatkin lasketaan mukaan. Mieskuoro lauloi kolme laulua ja Sanna Vuorela esitti yksinlaulun, jota hän kertomansa mukaan ei useinkaan harrasta.

Suomen Lähetysseura kustansi ohjelmalehtisen ja kolehti kerättiin Lähetyseuran avustustyön tukemiseen. Tilaisuuden alussa tarjottiin jouluglögit ja piparit, jotka tänä jouluna tarjosi Pinsiön Maa- ja kotitalousseura.

Illasta jäi hyvä mieli ja jouluinen tunnelma. EK

Sanna Vuorela

Seurakuntapastori Sanna Vuorela

Kirkon joululaulutilaisuuksiin kerääntyy yleisöä kaikista ikäluokista.

Joulupukki käväisi jo Pinsiössä

Puurojuhliin oli joulupukkikin löytänyt tiensä ja lapset iloitsivat siitä.

Jenni ja Kaisa Pihlajamäki esittivät jouluisia lauluja.

Jenni ja Kaisa Pihlajamäki esittivät jouluista musiikkia.

Tapulipiiriläiset olivat myymässä ja tuotteitaan, sekä järjestivät arpajaiset. Päävoitto, lampaan talja, jonka Lehtisen Sirpa oli lahjoittanut, osui Pihjalamäen Jennille! Onnea!

Tapulipiiriläiset olivat myymässä neuleita, sekä järjestivät arpajaiset. Päävoitto, lampaan talja, jonka Lehtisen Sirpa oli lahjoittanut, osui Pihlajamäen Jennille! Onnea!

Kyläläiset olivat saaneet tuoda tuotteitaan myyntiin puurojuhlaan. Tässä Mukan Anne kukkiensa ja joulukransseja keskellä.

Kyläläiset olivat saaneet tuoda tuotteitaan myyntiin jouluiseen tapahtumaan. Tässä Mukan Anne kukkiensa ja joulukranssiensa keskellä.

EK

Kissanpäivät 6. – 7.6.2015 – Ohjelma julkaistu

Kissanpäivien ohjelma (pdf)

Pinsiön Kissanpäivät 6.7.6.2015 – Ohjelma (pdf)

Pinsiön Kissanpäivät 6.7.6.2015

Avoinna klo 12 – 17

Esitykset
Lauantai klo 14-14.30 ja 16-16.30
sunnuntai klo 16-16.45

Klikkaa täydellinen ohjelma auki tästä (PDF).

Pinsiön mieskuoron VIERIVÄ KIVI -laulunäytelmä

Pinsiön mieskuoron VIERIVÄ KIVI -laulunäytelmä Pinsiön maamiesseurantalolla la 25.4.2015. Käsikirjoitus ja ohjaus Elina Ylisuvanto, pianosäestys Maila Böhm. Pinsiön seurantalon kulissit sopivat täydellisesti tähän laulunäytelmään.

Vasemmalla Aleksis Kiveä esittävä Veijo Hynninen kirjoittaa koko näytelmän ajan pääteostaan heikkenevillä voimillaan, paneutuen veljesten elämään kaikilla voimiensa rippeillä.

Vasemmalla Aleksis Kiveä esittävä Veijo Hynninen kirjoittaa koko näytelmäan ajan pääteostaan heikkenevillä voimillaan, paneutuen veljesten elämään kaikilla voimiensa rippeillä.

Männistön Venlaa kosimassa

Männistön Venlaa kosimassa.

Veljesten katseet ovat paljon puhuvat

Veljesten katseet ovat paljon puhuvat.

Kuvat ja teksti Liisa Virtanen

Pirkanmaan vuoden kylä – PINSIÖ, tittelin juhlistus Yltä- ja alta teoksella

Mieskuorolaisia ja "Muistojen Pinsiö"

Mieskuorolaisia ja ”Muistojen Pinsiö”.

Veli-Matti Alasen tervetulotoivotus

Veli-Matti Alasen tervetulotoivotus.

Yleisöstä bongattu isä ja pojat

Yleisöstä bongattu isä ja pojat.

Elina Helens oli valmistanut salaatit.

Elina Helenius oli valmistanut salaatit.

Rosvo-lammasta ja -kalaa, valmistumisaika  13 tuntia tulen sytyttämisestä alkaen.

Rosvo-lammasta ja -kalaa, valmistumisaika 13 tuntia tulen sytyttämisestä alkaen.

Myös perunat oli kypsennetty "maan alla".

Myös perunat oli kypsennetty ”maan alla”.

Yltä- ja alta teoksen ympäristö tarjoaa mahtavat upeat mahdollisuudet juhlien järjestämiselle. Siellä on jokaiselle jotakin, vauvasta vaariin.

Yltä- ja alta teoksen ympäristö tarjoaa mahtavan upeat mahdollisuudet juhlien järjestämisille. Siellä on jokaiselle jotakin, vauvasta vaariin.

Rosvopaistin valmistus

Pinsiö-Seura kutsui kyläkirjeessä halukkaita rosvopaistin valmistuskurssille. Kurssi alkoi Pinsiön koululla 10.9. lauantaina teoriaosuudella, opettajana oli  Pertti Lehtinen. Pertti ja hänen puolisonsa Sirpa ovat  itse lampaankasvattajia ja siksi rosvopaistin teko on heille tullut tutuksi.

Teoria vaihtui käytännöksi  ja seuraavalla viikolla kurssilaiset kaivoivat ison kuopan Selinin talon taakse pienelle töyräälle. Kuopan reunat tuettiin tiiliskivillä sekä luonnonkivillä ja kuopan pohjaan aseteltiin myös kivet vieriviereen.

Lauantaina 24.9. klo 8.00 Lehtinen oppilaidensa kanssa sytytti kuopan pohjalle ison nuotion, jota poltettiin noin viisi tuntia. Nuotiossa piti polttaa isoja halkoja, jotta hiillos saatiin todella kuumaksi. Samalla alettiin valmistaa karitsan lihasta kääröjä kuumennettavaksi. Lihapalat oli kevyesti suolattu jo edellisenä päivänä. Folio- ja leivinpaperien päälle asetettiin lihakimpale sekä puolikkaita kuorittuja sipuleita ja porkkanoit. Niistä käärittiin tiukka paketti, jonka ympärille käärittiin vielä raparperin lehtiä. Metalliverkko kääritiin paketin tueksi, jonka avulla paisti on helppo asetella monttuun. Kääröjä tehtiin 5 kpl, joiden yhteispaino oli noin 10 kiloa. Yhteen pakettiin laitettiin paistimittari mukaan.

Nuotiossa oli kuuma hiillos, joka lapiotiin pois ison metallilevyn päälle. Paistit aseteltiin kuoppaan ja niiden päälle laitettiin ensin pari kerrosta raparperinlehtiä (kosteat sanomalehdetkin olisivat käyneet) ja sen jälkeen heitettiin n. 5 – 10 cm:n hiekkakerros ja kuuma hiillos lapiotiin päällimmäiseksi . Metallilevy tuli hiilloksen päälle ja paistit jätettiin muhimaan noin viideksi tunniksi. Paistin lämpömittari näytti jo vähän liikaa, ja Pertille tuli kiire saada paistit pois kuopasta.

Illaksi oli kutsuttu kyläläisiä nauttimaan rosvopaistista. Pinsiöläinen perunanviljelijä toi ison kassillisen perunoita keitettäväksi. Salaattia ja sämpylöitä toi osa vieraista tullessaan. Lehtinen oli paloitellut lihat komeaksi keoksi isolle paistinvadille, josta oli helppo kunkin kasata omalle lautaselleen. Liha oli erittäin maukasta ja mureaa.

Pöytään asetettiin lipas, jonka tuottomeni Pinsiön kirkon kellotapulin hankintaan.