Avoin keskustelutilaisuus Pinsiöntien kunnosta 20.3. klo 19 Pinsiön koululla

Paikalla ovat Hämeenkyrön ja Nokian teknisen puolen toimialajohtajat, Ely-keskuksesta yksikön päällikkö Heikki Ikonen, tienpidon asiantuntija Tomi Alho ja Ramboll Oy:stä johtava konsultti Markku Uusitalo sekä luottamushenkilöitä kunnista.

 

 1. Leena Kukkonen sanoo:

  Juu, tarttis tehdä tielle jotain. En edes viitsi ajaa Pinsiöntietä töihin Ylöjärvelle päin kuin pakollisen pienen osuuden. Kierrän Rajalantien kautta. Tosin nyt sekin alkaa olla ihan ajokelvottomassa kunnossa, kohta auto hajoo kuopissa. Saa nähdä pystyykö kesällä ajeleen töihin pyörällä Pinsiöntietä. Jos ois ylimääräistä rahaa niin kustantaisin asfaltin molemmille tieosuuksille.

  • Pekka Kivisalo sanoo:

   Rajalantie on tienvarren asukkaiden ja maanomistajien omilla rahoillaan ylläpitämä yksityistie ja Pinsiöntie on valtion ylläpitämä tie. Mukavaa kun omilla rahoillamme ja omalla työpanoksellamme ylläpitämä tie on toisinaan paremmassa kunnossa kuin valtion tie 🙂 ,
   Kiitos siitä kuuluu Ramille ja Artsille kun koneineen pitävät tiestä huolta.

 2. Pirta Hietanern sanoo:

  Totta jokainen yllä kerrottu sana! Hienoja kommentteja tien nykytilasta ja kuulemani mukaan erityisesti 2011 jälkeen, kun YIT ”kunnosti” Pinsiöntien Ely-keskuksen tilauksesta. Vain mahtaako Pinsiöntien pinta laitettu kivituhkasta vain kokeeksi. Vastaavanlaisia kokeiluja on Ely-keskus näet harrastanut ainakin mökkitielläni Vesilahdella, maalla kun ollaan. Välillä on hiekkaa, välillä asfalttia, välillä tie on tehty betonista. Niiin voi paremmin testailla pintamateriaaleja, tiedä häntä onko näin, mutta kävipä mielessä?!
  On ollut aikas mielenkiintoista opetella kulkemaan Manunahteentieltä lokakuusta alkaen Nokialle ja Ylöjärven palveluihin sekä Tampereen suuntaan. Lankoni on tienrakennuksen huippuosaaja, ja ollut useita tieosuuksia rakentamassa vastaavan mestarin roolissa. Hän hämmästyi todenteolla tullessaan luokseni kylään. Hän on itse Rovaniemeltä kotoisin ja sanoi, ettei niillä haja-asutusalueilla ole ollut koskaan hänen aikanaan moisia näin huonokuntoisia tieosuuksia, kuin olisi mennyt 100 vuotta historiassa taaksepäin.
  Rajalantietä on päässyt vielä kulkemaan, miksi onkin tullut pelon vuoksi valittua ja auton puhtauttakin ajatellen ja sen kunnon säästämiseksi pitempi reitti Nokialle. Ylöjärven kautta moottoritietä, tai sitten on yksinkertaisesti tullut valittua Ylöjärven palvelut niiden helpomman saatavuuden takia. Kun on henkensä säästäen päässyt Pinsiönkankaantielle, on saanut vihdoin huokaista helpotuksesta. Joskun olen miettinyt, lähteissäni vasta puolen päivän aikaan liikkeelle, miten ihmeessä äidit ja isät saavat lapsensa päiväkoteihin ja taksit kouluun ja miten ihmiset pääsevät millään esim. sairaana terveyskeskukseen Nokialle. Koulutaksithan ovat jo kertoneet lopettavansa lasten ajamisen, jatkuvan jännittämisen lisäksi autot hajoavat ala-arvoisilla tieosuuksilla. Pinsiössä on useita autokauppiaita, miten heidän asiakkaansa pääsevät perille? Ratsastuskoulut omistaja kertoi, että vanhemmat ovat jo nyt sanoneet, etteivät enää uskalla tuoda lapsiansa Pinsiöön harrastamaan.
  Itse kipsijalalla noilla teillä ajaneena on itku monesti meinannut tulla silmään. Kun dementoidun joskus ennen aikojani liian suuren stressin seurauksena (Yliopistollisen nykytutkimuksen löytämää tietoa), niin kuka minusta sitten huolehtii 🙂 Kissani Myssyx vai koirani Topix? Terveiset Kirkkoahteelta Markox, Jonnax, Matix ja Liisax 😉 Terkut myös pojille, erityisterkut kuitenkin Pikkuherra Aapoxille <3

Jätä kommentti