Kesäkonsertti Pinsiön kirkossa su 1.9.2019 klo 15

Tampereen Kamarimusiikkiseuran orkesterin kesäkonsertti on Pinsiön kirkossa su 1.9.2019 klo 15.

Orkesteria johtaa Miika Jämsä. Solistina on nuori klarinettitaituri Samuel Ahonen.

Ohjelma 15 euroa, sisältää kahvituksen. Tilaisuuden järjestää Pinsiö-Seura ja Tapulipiiri. Lämpimästi tervetuloa.

HPi

Rattoisaa Juhannusta!

Seuran mökkiranta ja sauna ovat kaikkien kyläläisten vapaasti käytettävissä koko Juhannuksen ajan!

Ota omat eväät mukaan. Metsäpalovaroituksesta johtuen avotulen teko on kielletty, joten kokkoa ei saa polttaa.

Mukavaa keskikesän juhlaa kaikille toivottaa Pinsiö-Seura ryn hallitus!

HIENO PINSIÖN KIRKKOMME ON YKSI NOKIAN VANHAT TALOT -TAPAHTUMAN 16.6.2019 KOHTEISTA!

Tervetuloa Pinsiön ”mafiamummojen” pitämään pop up-kahvilaan kirkolle tapahtumapäivänä 16.6.2019. Tapahtuman ajan kirkko on avoinna klo 11-17. Klo 12-13 kirkossa on messu jonka jälkeen kahvila varsinaisesti avautuu. Tervetuloa messuun tai vaikka vasta sen jälkeen tutustumaan kohteeseen. Kirkon historiasta kerrotaan klo 13.30 alkaen tunnin välein. Miten pinsiöläinen talkoohenki on aikanaan kirkon saanut aikaiseksi ja mitenkyläläiset jatkuvasti ovat sen eteen puuhastelleet?

Pinsiön kirkon julkisivu

Kesäkerho lapsille Pinsiössä

6-12 -vuotiaiden lasten kesäkerhoa pidetään maamiesseurantalolla ma-to 17.-20.6.2019 klo 13-16. Touhuina mm. askartelua, pihaleikkejä, lautapelejä ja leivontaa. Tarjolla on välipalaa.

Kyselyt, ilmoittautumiset ja tiedot mahdollisista allergioista viimeistään 12.6. kerhon ohjaajille Muskalle 050 2139603 tai Sannalle 045 6246722. Muska ja Sanna ovat kylän tyttöjä, 12-14-vuotiaita, kokeneita lasten kanssa.

Kesäkerhon hinta neljältä päivältä on yhteensä 20 €/lapsi.

PS Muskalta voi kysyä myös lastenhoitoapua kylälle.

Avoimet Kylät -tapahtuma Pinsiössä 8.6.2019

Avoimet Kylät -tunnus

Avoimet Kylät -tapahtuma järjestetään Pinsiössä lauantaina 8. kesäkuuta klo 11-15. Tapahtumapaikkana on Honkanimen tila, Rajalantie 142 (Nokia). Tilalla esitellään ylämaankarjaa ja muita eläimiä sekä maatilan koneita, myös lähitilan mehiläistarhaus on esitteillä.

Paikan päällä on kasvomaalausta ja buffetista voi ostaa tilan makkaraa sekä muurinpohjalettuja, pullaa, mehua sekä kahvia. Samaan aikaan avataan tilamyymälä naapurissa, osoitteessa Virtasentie 27.

Tervetuloa tutustumaan virkeään Pinsiön kylään ja elävään maatilaan!

Avoimet Kylät (www.avoimetkylat.fi) on valtakunnallinen tapahtumapäivä, jossa 2019 on mukana yli 400 kylää ja 1500 vierailukohdetta ympäri maata, ja yksi niistä on Pinsiössä.

Honkaniemen ylämaankarjaa
Honkaniemen tilan ylämaankarjaa. (Kuva Marko Honkaniemi.)
Avoimet Kylät -tunnus

(T.K./P.P.)

Varttuneen väen tapahtuma Pinsiössä 15.5.2019

Tapulipiirin perinteiseksi muodostunut varttuneen (60+) väen ruoka- ja kahvitustilaisuus järjestettiin keskiviikkona 15.5. seurantalolla. Tarjolla oli lihasoppaa ja kahvia kakun kera. Tilaisuudessa oli arpajaiset ja tietovisa sekä rupattelua myös menneiltä ajoilta.

Tapahtumassa soittivat ja laulattivat Pinsiön pelimanni Pertti Lehtinen ja Jari Välimäki. Lavalle nousivat myös Kierivän kiven lapset loruineen ja lauluineen. Tapahtuma oli taas hyvin suosittu, paikalle kertyi väkeä yli 60 henkilöä.

(M.V./T.K./P.P.)

Vesinäytetutkimus 24.5.2019

”Vesinäyte oli tutkitulta osin mikrobiologiselta laadultaan hyvää talousvettä (Sosiaali- ja terveysministeriön asetus 1352/2015)” – KVVY:n lausunto

Valvontatutkimusohjelman mukainen tammi-kesäkuun näyte otettu 20.5.2019. Näytteenottopaikka Mettisentie 120. Näytteenottaja Hannu Pihlajamäki.

Hannu Pihlajamäki / Pinsiön alueen vesiosuuskunta

Kyläkauppiaan muistaminen

Pinsiö-Seuran johtokunta kävi 19.2. viemässä pienen huomionosoituksen kukkien ja teatterilippujen muodossa rouva kauppiaalle pitkäaikaisen pinsiöläisen liiketoiminnan kunniaksi. Lämmin vastaanotto kahvien ja kastamisten kera jää elämään Pinsiön historiaan tämän kuvan muodossa…

Kuvassa Eila ja Veli-Matti. Kuvan otti Janne.

(PP)

Vesiosuuskunnan vesimaksut ja taksat 2019

Hallitus on päättänyt ja vahvistanut vuoden 2019 vesimaksut ja taksat 24.4.2019. Hinnat sisältävät ALV 24%

Perusmaksu                                                                                                          50 eur/vuosi

Vesi                                                                                                                     1,60 eur/m³

MUUT MAKSUT JA TAKSAT:

Maksumuistutus                                                                                                     10 eur

Liittymän avaaminen perintätoimenpiteenä tehdyn sulkemisen jälkeen    200 eur

Liittymän hinta (sis. osuusmaksun 84,09eur)                                              4.500 eur

(Liittymän uusi hinta voimassa 1.5 jälkeen tilatuille uusille liittymille)

Hannu Pihlajamäki/Pinsiön alueen vesiosuuskunta

Talkoot laavulla 4.5.2019 – kuvia

Terhakka joukko tuoreempia ja vanhempia pinsiöläisiä teki vajallisen polttopuita laavulle lumipyryjen välissä. Sitten talkooväki kerääntyi Annen tuomille makkaroille, piirakoille ja kahville. Kiitokset talkoilusta!