Kesäkioski aukeaa 16.6.2021

Kesäkioski Oks-mökillä (Pinsiöntie 1130) aloittaa toimintansa keskiviikkona 16.6.2021 klo 16 ja on siitä eteenpäin avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin (paitsi juhannusaattona 25.6.) klo 16-19

Myynnissä on mm. kahvia, mehua, jätskiä ja donitseja edulliseen hintaan. Kioskia pitävät seuran palkkaamat kylän nuoret, ja tuotto käytetään Oks-mökin kunnostamiseen. Poiketkaahan nauttimaan antimista!

J.L.

Paperinen adressi kaivosta vastustavaan kuntalaisaloitteeseen nyt allekirjoitettavissa. Jokainen osallistuminen on tärkeä!

Nokian kunnalle jätetyn kuntalaisaloitteen voi nyt allekirjoittaa paperi-versiona Kierivällä Kivellä arkisin sen aukioloaikoina klo 8-16 2.7.2021 asti. Jos 2 % kunnan jäsenistä allekirjoittaa aloitteen on kunnan otettava se käsittelyyn 6 kk:n sisällä, joten jokainen osallistuminen on tärkeä!

Adressin liitteenä on kunnalle lähtenyt aloite josta voit lukea tarkemmin sen sisällön.

Kiitos kun olet mukana turvaamassa puhtaan tulevaisuuden myös seuraavalle pinsiöläis-sukupolvelle!

J.L.

Kuntalaisaloite kaivosta vastaan allekirjoitettavissa

1.6.2021 on laitettu vireille kuntalaisaloite Nokian kunnalle. Aloitteen tarkoitus on ilmaista asukkaiden huoli mahdollisen malminetsinnän ja kaivoksen vaikutuksista, ja saada kunta vastustamaan kuntalaisten kanssa näitä aikeita.

Aloite on allekirjoitettavissa osoitteessa kuntalaisaloite.fi nimellä ”Puhtaan luonnon ja Pinsiön puolesta kaivosta vastaan”. https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/21037

Aloitteen voi allekirjoittaa jos olet kunnan jäsen (myös alle 18 vuotias voi osallistua), tai jos omistat tai hallitset kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Myös yhteisöt, laitokset ja säätiöt joiden kotipaikka sijaitsee Nokialla katsotaan jäseniksi.

On tärkeää että olemme vastustamassa näitä aikeita mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, ennen kuin yhtiö kerkiää saamaan jalansijaa ja investoimaan etsintätoimiin. Ole mukana viestittämässä että emme halua hienosta kylästämme seuraavaa kaivosjätekaupunkia!

Kiitos tuestasi! J.L.

Pinsiö-seuran kotisivuja ja tiedotusta uudistetaan

Seuralle on päätetty tehdä uudet kotisivut sekä muokata Facebook-sivuja. Tarkoituksena on selkeyttää sivujen sisältöä ja saada tiedotus paremmin kaikkien ulottuville niin että se tavoittaisi mahdollisimman monta pinsiöläistä. Tällä hetkellä tiedottaminen tuntuu kulkevan pääasiassa puskaradion välityksellä erinäisissä WhatsApp-viestiketjuissa, mikä sinällänsä onkin nopea ja toimiva keino, mutta ongelmana on että viestit tavoittavat vain ryhmään kuuluvat henkilöt, ja monellakaan ei ole edes tiedossa montako ryhmää kylällä on ja kuka on niiden ylläpitäjä jolta pyytää liittymistä ryhmään. 

Tällä hetkellä kootaan runkotietoja uusille sivuille. Yhtenä osiona tulevat olemaan alueen palvelut ja yritykset. Jos sinulla on oma kyläläisiä palveleva yrityksesi tai toiminimi jonka yhteystiedot haluat mukaan seuran sivuille pyydämme lähettämään sen yhteystiedot sekä lyhyen kuvauksen tarjotuista palveluista osoitteeseen info@pinsioseura.fi

Seuraathan tiedotustamme! J.L.

Pro Pinsiö perustettu seuraamaan kaivoshanketta

Pinsiö-seuran hallitus päätti kevätkokouksessaan 29.4.2021 Pro Pinsiö-ryhmän perustamisesta. Perustetun ryhmän tarkoituksena on Pinsiön alueelle haetun malminetsintäluvan ja kaivosasioiden seuraaminen ja siitä tiedottaminen.

Ryhmän pääasiallinen tiedotuskanava on facebook-sivusto ”Ei kaivoksia Nokialle”. Ryhmä ei ole julkinen mutta liittymällä pääsee lukemaan postauksia ja kommentoimaan. Tiedotusta ja keskustelua käydään myös Pinsiö-seuran kotisivuilla ja paikallisissa whatsapp-ryhmissä.

Ryhmää vetää Jonna Lahti, jolta saa lisätietoja ryhmästä ja siihen liittymisestä. Yhteydenotot puhelimitse 040 8281675 ja sähköpostilla propinsio@gmail.com

J.L.

Haku 2-6 vuotiaitten päiväkerhoon päättyy 25.4.

Pinsiön kirkolla järjestetään kaudella 2021-2022 Nokian seurakunnan avointa ja maksutonta päiväkerhoa 2-6 vuotiaille . Hakuaika kerhoon on käynnissä ja päättyy 25.4.2021 joten vielä ehtii mukaan. Lisätietoja

https://www.nokianseurakunta.fi/tule-mukaan/lapset-ja-perheet/paivakerhot

J.L.

Korjaus Pinsiö-Seura ry:n kevätkokouskutsuun

Oikea sähköpostiosoite etäyhteyden saamiseksi on tiina.kauppi@kolumbus.fi!

Sihteeri pahoittelee mokaansa!

KOKOUSKUTSU PINSIÖ-SEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN KEVÄTKOKOUKSEEN

Pinsiö-Seura ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 29.4.2021 klo 18 maamiesseurantalon pihassa,

Aluehallintoviraston ohjeiden mukaan rekisteröidyn yhdistyksen pakolliset kokoukset eivät ole yleisötilaisuuksia, eikä niitä niin ollen koske 6 hengen kokoontumisrajoitus. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki halukkaat voivat tulla paikalle huomioiden maskin käytön ja turvavälit. Kokoukseen voi osallistua myös Teams-yhteydellä mutta se vaatii ennakkoilmoittautumisen sähköpostilla osoitteeseen tiina.kauppi@columbus.fi ja sieltä tulee linkki omaan sähköpostiin osallistumista varten.

Kokouksen esityslista:

  1. Kokouksen avaus
  2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
  5. Esitetään vuoden 2020 tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
  6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
  7. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat: kannanotto Pinsiöön suunniteltuun kaivoshankkeeseen
  8. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!

Hallitus

Yhdenkin ihmisen yritys voi työllistää nuoren tuetusti

Monet kaupungit tarjoavat yrityksille ja yhdistyksille palkkatukea nuoren palkkaamiseksi kesätöihin. Yritys voi olla yhden ihmisen toiminimikin, ja tarjottu työ voi olla vaikka pihatöitä, maalausta tms. Yritykselle tuettu työllistäminen on helppo ja edullinen tapa saada apukädet, ja samalla hyvä tilaisuus olla tarjoamassa nuorelle arvokasta kokemusta työelämästä.

Vielä kerkiät hakea tukia! Alla linkit kylämme kuntien tarjoamista tuista.h

https://www.ylojarvi.fi/nuoret-yritykset-ja-yhdistykset-kesatyotuki-2021-haettavissa

https://hameenkyro.fi/nuorten-kesatyotuki/

J.L.

Etävirpomispisteet

Tämän vuoden etävirpomiseen ilmottautui mukaan huikeat 21 pistettä! Kylälle on siis odotettavissa sunnuntaina melkoista kuhinaa ja paljon pieniä (ja miksei isompiakin) noitia ja trulleja, joten ollaanhan tarkkana liikenteessä, sekä turvaetäisyyksien kanssa! Iloista pääsiäismieltä kaikille!