Puheenjohtajan tervehdys!

Vappu on siirretty syksyyn!

Hyvät pinsiöläiset, seuramme toiminnan ytimessä on yhdessä tekeminen. Olemme talkoilleet, laavuilleet,
riehailleet, tehneet monia hankkeita yhdessä ja juhlineet toistemme kanssa. Nyt tämä on loppunut
toistaiseksi, mennään terveys edellä. Keväältä olemme peruneet – tai siirtäneet tulevaisuuteen – monta
iloista tapahtumaa: Tullaan tutuiksi -tapahtuman, 60+juhlan, alttaritaulun katsojaiset, linnunpönttötalkoot,
vappubileet, juhannusjuhlatkin näillä näkymin … Mökin remonttia tässä vielä valmistellaan ja sen
toteuttaminen on mahdollistakin, turvaväli huomioiden.
Kotona voi tilanne kärjistyäkin, joku kokee yksinäisyyttä, toiset läheisähkyä – tunteet kuohahtelevat. Moni
on joutunut lomautetuksi, irtisanotuksikin, työt ovat loppuneet monelta meiltä yrittäjältä, taloustilanne
vaikeutuu. Toki joku voi iloita lisääntyneestä vapaa-ajasta ja moni ainakin kevään valosta ja ulkotouhuista,
joita meillä maalla asuvilla riittää.
Lähestyimme jo 2 viikkoa sitten niitä kylän ikäihmisiä, jotka tunnistimme mahdollista apua tarvitseviksi,
kauppa-apua, apteekissa käyntiä tarjoten.
Jos tarvitset apua, sitä on tarjolla monelta taholta; kunnasta, seurakunnasta, kaupoista, apteekeista,
yhdistyksistä. Voit ottaa myös meihin Pinsiö-seuran hallituksen jäseniin yhteyttä soittamalla (yhteystiedot
sivuilla) tai lähettämällä viestin sivuilla olevaan infoon. Nähdään me kaikki tuen tarve naapurissa ja
tarjotaan reippaasti apua, ja osataan sitä pyytääkin ja ottaa myös vastaan. Jos sinulla on yleisiä ideoita
auttamiseen tai tekemiseen, kerro se meillekin, niin jaamme ehdotukset eteenpäin sivuillamme. Se yhteisöllisyyden henki ja käytäntö, mitä kylässä on ollut, elää varmasti tällaisenakin aikana.
Kun korona on selätetty, tavataan ja halataan.

Tiina
Pinsiö-Seura ry:n puheenjohtaja

HUOM! VÄÄRÄ TILINUMERO

Pinsiö-seuran tiedotteen mukana jaettuun jäsenmaksulaskuun oli livahtanut innokkaalta rahastonhoitajalta vajaa tilinumero! Tilinumero on:

FI12 5293 0940 0397 17

Huomatkaa myös että viikonlopun talvitapahtumassa maksuna käy vain käteinen:

TALVIRIEHA 8.3.-20

Pinsiö-seura järjestää perinteisen talviriehan Okslammin mökillä sunnuntaina 8.3. klo 11-15. Ohjelmassa luistelua, kevyttä kisailua sekä rentoa yhdessä olemista. Seura myy hernaria ja lättyjä.

Kaikki mukaan viettämään mukavaa päivää!

Kaapeli-illan yhteenveto

”Kunnon maakaapelointi Pinsiön kylälle”

Paikalla oli myös Uutisoivan toimittaja Sakari Ilomäki. Artikkeli luettavissa Uutisoivan tilaajille:

Oikealla Erkki Eteläaho puhumassa.

Keskustelussa mukana Satu Toivonen / Elenia, Petri Soppa / Sallila Sähköasennus ja Juha Alhonen / Elenia

20.2.2020 /HPi

Valokuitua kylälle?

Elenian maakaapeloinnin yhteydessä on jotain mahdollisuuksia asentaa valokuitua samaan kaivantoon. Tästä aiheesta on herännyt hurjasti keskustelua kyläläisten kesken ja sille on nyt perustettu oma whatsapp-ryhmänsä, jossa asiasta keskustellaan ja mietitään vaihtoehtoja, mahdollisuuksia, halukkaita liittyjiä, kustannuksia yms.

Jos haluaa yhtään tietää asiasta lisää, niin ”valokuitu” ryhmään saa ja kannattaa liittyä.

Ryhmä toimii itsenäisesti ja Pinsiö-Seura vain tiedottaa tässä vaiheessa asiasta.

Linkki ryhmään:

5.2.2020 /HPi

Kunnon maakaapelointi Pinsiön kylälle – KUTSU

To 13.2.2020 klo 18 Pinsiön maamiesseurantalolla, Pinsiöntie 1358

3.2.2020 /HPi

Pinsiö-Seura ry:n syyskokouskutsu

Pinsiö-Seura ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään seurantalolla keskiviikkona 11.12.2019 klo 18.30.

Esillä on mm puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinta erovuorossa olevien tilalle sekä ensi vuoden jäsenmaksut, toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Tule sinäkin kahville ja kertomaan toiveesi seuran toimintaan!

Menovinkki!

Talvisodan syttymisestä tulee 80-vuotta ja Pinsiön mieskuorolaiset kertovat sotavuosilta kuulemiaan tarinoita ja laulavat sen ajan tuttuja lauluja lauantaina 30.11 klo 15 Nokialla Kerholassa.

Liput 20€ kuorolaisilta tai Välikadun kukkakaupasta ja ovelta.

Vesinäytetutkimus 24.9.2019

”Vesinäyte oli tutkitulta osin hyvää talousvettä (Sosiaali- ja terveysministeriön asetus 1352/2015)” – KVVY:n lausunto

Valvontatutkimusohjelman mukainen heinä-joulukuun näyte otettu 17.9.2019. Näytteenottopaikka Okslammintie 186. Näytteenottaja Terveystarkastaja Markku Mäkiranta.

Hannu Pihlajamäki / Pinsiön alueen vesiosuuskunta

10 v. klarinettitaituri Samuel Ahonen valloitti yleisön Kesäkonsertissa Pinsiön kirkossa

Sunnuntaina 1.9 oli kirkko ääriään myöten täynnä jännittyneitä musiikin kuulijoita, jotka olivat tulleet kuuntelemaan Tampereen Kamarimusiikkiseuran kesäkonserttia. Konsertin johtajana toimi Miika Jämsä Ylöjärveltä ja solistina 10 v. klarinetinsoittaja Samuel Ahonen Tampereelta.

Samuel Ahonen on aloittanut klarinetinsoiton jo 5-vuotiaana opettajanaan Pirre Länsipuro ja tällä hetkellä hänen opettajanaan on Okko Kivikataja Pirkanmaan musiikkiopistossa. Samuel opiskelee myös pianon soittoa. Samuel Ahonen on ehtinyt jo nuoresta iästään huolimatta voittaa useita palkontoja mm. Pirkanmaan pianokilpailussa 2018. Ahosten koko perhe harrastaa musiikkia ja he kannustavat toinen toistaan musiikin soitossa.

Ahosten sukujuuria on myös täällä Pinsiössä Kivisalon suvussa. Muun yleisön lisäksi sukulaisia oli kuuntelemassa nuorta taituria Hämeenkyröstä, Tampereelta, Nokialta ja Pinsiöstä.

Pinsiö-Seura ry sekä Nokian seurakunta olivat konsertin tukijoina ja konsertin lopuksi Tapulipiiriläiset tarjosivat kakkukahvit.

Valokuvat ja teksti Eija Kantanen