Lauantain tunnelmointia

Torstaina syntyneestä ideasta saatiin kahdessa päivässä aikaiseksi tällainen valotapahtuma. Illasta tuli juuri sen näköinen kuin pitikin: tunnelmaa, ulkoilun riemua ja turvallista yhdessäoloa. Kiitos kaikille mukana olleille, ihanaa olla pinsiöläinen!

J.L.

Valotapahtuma Lux Pinsiö 8.1. Oks-mökillä

Pinsiö-seura järjestää Oks-mökillä (Pinsiöntie 1130) lauantaina 8.1.2022 klo 15 eteenpäin kaikille avoimen valotapahtuman. Luvassa on vapaata luistelua ja hiihtoa auratulla, kynttilöin valaistulla kentällä, jääkurlingia sekä mahdollisesti Vito(koira)-rekiajelua, ja tulia pidetään yllä koko illan joten paikalle voi saapua myös vain makkaralle (omin eväin), seurustelemaan ja tunnelmoimaan!

Koronarajoitusten puitteissa vielä tähän päivään asti ruokatarjoilu oli ulkotapahtumissakin kielletty, ja vaikka ohjeistukset tänään hiukan höllentyivät ei seuran puolesta ole mitään tarjolla vaan jokainen tuokoot omat eväät. Makkaran, kaakaon ja lämpimien vaatteiden lisäksi otsalamppu saattaa olla myös hyvä pakata mukaan! Paikalle tietysti vain terveenä.

Parkkipaikka täyttynee nopeasti. Kirkon parkkipaikalle voi myös jättää auton, ja pinsiöläisethän ovat totutusti osanneet parkkeerata asiallisesti tien toiseen laitaan.

Tilaisuushan on tosiaan jo huomenna, mutta lyhyestä varoitusajasta huolimatta ja loppiaisen ihanasta ulkoilusäästä hullaantuneina haluttiin järjestää tapahtuma nyt kun talvi tarjoaa parastaan! Tervetuloa tulille siis kaikki vauvasta vaariin!

J.L.

Talviulkoilun riemua!

Jo toista vuotta peräkkäin saamme nauttia upeasta talvisäästä: pakkas-ukko on loihtinut Okslammelle hyvän jään, ja luntakin satoi sen verran että hiihtolatu saatiin vedettyä! Jäälle on aurattu luistelua varten 2 kenttää sekä koko lammen kiertävä rata, ja latu on tällä hetkellä auki Oks-mökiltä Rajalantien sillan kautta laavulle asti. Ladun rinnalla (ja paikoitellen päällekkäin) kulkee moottorikelkkaura. Hiihtäjien onkin syytä varoa kelkkailijoita, ojia ja pellolla multaisia kohtia.

Lunta tupruttaessa ongelmaksi muodostuu luistelukentän ja hiihtoladun umpeutuminen. Latu pysyy auki jos hiihtäjiä riittää, ja jos jokainen jäällä kävijä jaksaa vuorollaan kolailla pätkän matkaa saadaan kenttäkin pidettyä käytössä. Kentän laidalta löytyy sekä lumikola että lapio. Mikäli kylältä löytyy mönkijän tai muun jäällä auraamiseen soveltuvan kaluston omistajia olisi hienoa saada aurausvahvuuksiin lisävoimia: yhden miehen harteille jätettynä alueiden ylläpito muodostuu liian kuormittavaksi. Toivotaan siis aktiivista osallistumista jotta saadaan nämä ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet pitää käytössä, etenkin nyt kun kaikki muu toiminta ja tekeminen on edelleen rajoitusten takia kielletty.

Nautinnollisia talviulkoilun hetkiä kaikille! J.L.

Hiihtolatu avattu

Hiihtäjille on taas avattu latu maataideteoksen laavulta Rajalantien sillalle (3,7km) ja siitä vielä Oksmökille (1,2km). Latu kulkee maanomistajien kanssa sovitun moottorikelkkauran vieressä ja osin samassa urassa. Sekä hiihtäjiltä että kelkkailijoilta toivotaan varovaisuutta uralla kulkiessa. Latua yritetään pitää talkoovoimin auki kelien niin salliessa. Ja latu pysyy hiihtäen parhaiten auki. Varokaa myös suksia syvissä ojissa. Rajalantieltä Oksmökin suuntaan pellolla on vielä paikkapaikoin multaa hiihtourissa.

Julkaissut HPi

Jouluaaton hartaus Pinsiön kirkossa 2021

Jouluaaton hartaus Pinsiön kirkossa 2021

Pappi Juha Partanen

Kanttori Maarit Kujanpää

Runo Eija Kantanen

Evankeliumin luki Joona Toiva

Musiikki

Laulu ja kitara: Tuuli Aitola ja Veeti Mäkinen

Viulu, klarinetti ja sello: Jenni, Kaisa ja Marika Pihlajamäki

Videointi Hannu Pihlajamäki

Mukana aattohartautta valmistelemassa mm. Sirpa Lehtinen

https://youtu.be/vI2v-JJpdIo

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2022!

Julkaissut HPi

Perinteinen jouluaaton hartaus Pinsiön kirkossa

Jouluaaton hartaus pidetään Pinsiön kirkossa klo 15.30. Pihlajamäen sisarukset soittavat ja Tuuli Aitola laulaa, Joona Toiva lukee jouluevankeliumin ja Eija Kantanen lausuu runon. Pappina on kappalainen Juha Partanen ja kanttorina Minna Kujanpää.

Joulupäivän messu on klo 10 kirkkoherra Lauri Salmisen johdolla (Nokian Uutisissa väärä aika).

Tilaisuuksiin osallistuminen edellyttää koronapassin esittämistä Avin ohjeiden mukaan.

Nokian kirkon jouluyön messu on katsottavissa seurakunnan YuoTube-kanavalla suorana klo 23 ja myöhemmin tallenteena:

Kauneimmat Joululaulut kirkolla 13.12.2021

Maanantaina 13.12.2021 lauletaan Pinsiön kirkolla Kauneimpia Joululauluja klo 18 alkaen. Pinsiö-seura tarjoaa tilaisuudessa glögiä ja pipareita, ja myynnissä on kylän omaa kahvia ”Pinsiön paulikkia”.

Tilaisuuteen osallistuvilla on oltava koronapassi, ja kirkkoon voidaan ottaa max. 100 henkeä. Lämpimästi tervetuloa!

https://www.nokianseurakunta.fi/tapahtumat/2021-12-13/kauneimmat-joululaulut-koronapassi-

Kutsu syyskokoukseen

Pinsiö-Seura ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 16.12.2021 klo 18 Kivisavussa osoitteessa Rajalantie 37.

Esillä sääntöjen määräämät asiat eli hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten valinta erovuoroisten tilalle ja vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä jäsenmaksut.

Jos haluat osallistua kokoukseen sähköisesti Teams-yhteydellä niin ota yhteys Tiina Kauppiin osoitteessa tiina.kauppi@kolumbus.fi.

Noudatamme Avin ohjeita turvallisesta kokoontumisesta!

Tervetuloa!

Hallitus

Kahvitilaus on saapunut

Ensimmäinen erä Pinsiön omaa kahvia on nyt täällä! Tilauksensa voi noutaa osoitteesta Kultavuorentie 92 (soitto 040 8281675 että ollaan paikalla), ja sunnuntaina 5.12. ajetaan ”toimituskierros” joten jos olet silloin kotona voit saada nämä kotiin toimitettuna. Tilaajille laitetaan vielä henk.koht. viesti.

Tuotteet maksetaan toimituksen yhteydessä joko käteisellä, mobilepay 040 8281675/ Jonna Lahti tai tilille FI41 1158 5000 2649 83 (huom: EI seuran tilille!) Viestikenttään tilaajan nimi ja tilattu määrä.

Kahvia on mahdollisuus saada vielä lisää ja sitähän on myynnissä ja maisteltavana myös Verhoomo Pikku Mööpelin 20-vuotis kahvitteluissa pe 10.12. ja kirkolla Kauneimpien Joululaulujen yhteydessä ma 13.12.

Kiitos tilaajille, ja nautinnollisia kahvihetkiä! J.L.

Kahvitilaus tehty ja on noudettavissa 2.12.

Kylän oma kahvi ”Pinsiön paulikki” on herättänyt mukavasti kiinnostusta ja tilauksia on tullut niin paljon että alkuperäinen toimitusajankohta siirtyy hiukan, mutta edelleen tulevat hyvissä ajoin ennen joulua eli 2.12.

Tilaajille ilmoitetaan kun tuotteet ovat saapuneet. Maksu noudettaessa (Kultavuorentie 92) joko käteisellä, mobilepaylla Jonna Lahti 040 8281675 tai tilille FI41 1158 5000 2649 83

Pieni erä kahvia on myynnissä myös kirkolla ma 13.12. laulettavien Kauniiden Joululaulujen yhteydessä sekä Verhoomo Pikku Mööpelin 20-vuotisen taipaleen avoimessa kahvittelutilaisuudessa pe 10.12. klo 11-19
(Pinsiönkankaantie 319) , joten näistä on vielä mahdollisuus kahvia ostaa jos et tähän ensimmäiseen tilaukseen ehtinyt mukaan. Pikku Mööpelillä myynnissä myös Pinsiön koulun vanhoja opetustauluja vielä muutama kappale edullisesti.

Mikäli kiinnostus kahviin säilyy vielä joulun jälkeenkin niin tehdään uusi tilaus, joten kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä allekirjoittaneeseen. Kiitos kaikille tilauksen tehneille! Jonna Lahti