Pinsiö-seuran kotisivuja ja tiedotusta uudistetaan

Seuralle on päätetty tehdä uudet kotisivut sekä muokata Facebook-sivuja. Tarkoituksena on selkeyttää sivujen sisältöä ja saada tiedotus paremmin kaikkien ulottuville niin että se tavoittaisi mahdollisimman monta pinsiöläistä. Tällä hetkellä tiedottaminen tuntuu kulkevan pääasiassa puskaradion välityksellä erinäisissä WhatsApp-viestiketjuissa, mikä sinällänsä onkin nopea ja toimiva keino, mutta ongelmana on että viestit tavoittavat vain ryhmään kuuluvat henkilöt, ja monellakaan ei ole edes tiedossa montako ryhmää kylällä on ja kuka on niiden ylläpitäjä jolta pyytää liittymistä ryhmään. 

Tällä hetkellä kootaan runkotietoja uusille sivuille. Yhtenä osiona tulevat olemaan alueen palvelut ja yritykset. Jos sinulla on oma kyläläisiä palveleva yrityksesi tai toiminimi jonka yhteystiedot haluat mukaan seuran sivuille pyydämme lähettämään sen yhteystiedot sekä lyhyen kuvauksen tarjotuista palveluista osoitteeseen info@pinsioseura.fi

Seuraathan tiedotustamme! J.L.

Pro Pinsiö perustettu seuraamaan kaivoshanketta

Pinsiö-seuran hallitus päätti kevätkokouksessaan 29.4.2021 Pro Pinsiö-ryhmän perustamisesta. Perustetun ryhmän tarkoituksena on Pinsiön alueelle haetun malminetsintäluvan ja kaivosasioiden seuraaminen ja siitä tiedottaminen.

Ryhmän pääasiallinen tiedotuskanava on facebook-sivusto ”Ei kaivoksia Nokialle”. Ryhmä ei ole julkinen mutta liittymällä pääsee lukemaan postauksia ja kommentoimaan. Tiedotusta ja keskustelua käydään myös Pinsiö-seuran kotisivuilla ja paikallisissa whatsapp-ryhmissä.

Ryhmää vetää Jonna Lahti, jolta saa lisätietoja ryhmästä ja siihen liittymisestä. Yhteydenotot puhelimitse 040 8281675 ja sähköpostilla propinsio@gmail.com

J.L.

Haku 2-6 vuotiaitten päiväkerhoon päättyy 25.4.

Pinsiön kirkolla järjestetään kaudella 2021-2022 Nokian seurakunnan avointa ja maksutonta päiväkerhoa 2-6 vuotiaille . Hakuaika kerhoon on käynnissä ja päättyy 25.4.2021 joten vielä ehtii mukaan. Lisätietoja

https://www.nokianseurakunta.fi/tule-mukaan/lapset-ja-perheet/paivakerhot

J.L.

Korjaus Pinsiö-Seura ry:n kevätkokouskutsuun

Oikea sähköpostiosoite etäyhteyden saamiseksi on tiina.kauppi@kolumbus.fi!

Sihteeri pahoittelee mokaansa!

KOKOUSKUTSU PINSIÖ-SEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN KEVÄTKOKOUKSEEN

Pinsiö-Seura ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 29.4.2021 klo 18 maamiesseurantalon pihassa,

Aluehallintoviraston ohjeiden mukaan rekisteröidyn yhdistyksen pakolliset kokoukset eivät ole yleisötilaisuuksia, eikä niitä niin ollen koske 6 hengen kokoontumisrajoitus. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki halukkaat voivat tulla paikalle huomioiden maskin käytön ja turvavälit. Kokoukseen voi osallistua myös Teams-yhteydellä mutta se vaatii ennakkoilmoittautumisen sähköpostilla osoitteeseen tiina.kauppi@columbus.fi ja sieltä tulee linkki omaan sähköpostiin osallistumista varten.

Kokouksen esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Esitetään vuoden 2020 tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
 6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 7. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat: kannanotto Pinsiöön suunniteltuun kaivoshankkeeseen
 8. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!

Hallitus

Yhdenkin ihmisen yritys voi työllistää nuoren tuetusti

Monet kaupungit tarjoavat yrityksille ja yhdistyksille palkkatukea nuoren palkkaamiseksi kesätöihin. Yritys voi olla yhden ihmisen toiminimikin, ja tarjottu työ voi olla vaikka pihatöitä, maalausta tms. Yritykselle tuettu työllistäminen on helppo ja edullinen tapa saada apukädet, ja samalla hyvä tilaisuus olla tarjoamassa nuorelle arvokasta kokemusta työelämästä.

Vielä kerkiät hakea tukia! Alla linkit kylämme kuntien tarjoamista tuista.h

https://www.ylojarvi.fi/nuoret-yritykset-ja-yhdistykset-kesatyotuki-2021-haettavissa

https://hameenkyro.fi/nuorten-kesatyotuki/

J.L.

Etävirpomispisteet

Tämän vuoden etävirpomiseen ilmottautui mukaan huikeat 21 pistettä! Kylälle on siis odotettavissa sunnuntaina melkoista kuhinaa ja paljon pieniä (ja miksei isompiakin) noitia ja trulleja, joten ollaanhan tarkkana liikenteessä, sekä turvaetäisyyksien kanssa! Iloista pääsiäismieltä kaikille!

Virpojia odotetaan ensi viikonloppuna

Palmusunnuntaina 28.3. järjestetään pienten virpojien iloksi jälleen etävirpomispisteitä. Jos haluat laittaa omaan pihaasi/tiellesi myös tälläisen pisteen niin ilmoita osoitteesi viestillä Jonna Lahdelle 0408281675, koostamme mukana olijoista kartan jotta virpojat tietävät mihin kannattaa suunnistaa. Kartta julkaistaan seuran sivuilla launtaina 27.3. Virpomaan saa lähteä kuka tahansa, vaikkei siis itse pistettä laittaisikaan. Virpominen alkaa klo 10, ja on käynnissä niin kauan kuin nameja riittää. Jos lapset lähtevät matkaan omin päin on vanhempien hyvä muistuttaa että pisteiltä otetaan mukaan 1 nami/ virpoja jotta kaikille riittäisi iloa.

J.L.

Pinsiö-Seuralla kesätöitä tarjolla!

Pinsiössä on mahdollisuus seuraaviin kesätöihin, ota rohkeasti yhteyttä!

Etsimme kahta pinsiöläistä nuorta seuraaviin hommiin Pinsiössä:

 • KESÄKAHVILAN PITÄJÄ
 • myynti, tuotteiden hankinta yhteistyössä, siivous ym työt
 • PINSIÖ-SEURAN PAPEREIDEN ARKISTOIJA
 • eri paikkaan kertyneiden papereiden , kuvien yms. järjestäminen ohjattuna

Työn kesto on molemmissa yhteensä 87 tuntia, jakaantuen 14,5 päivälle, 6 h /pv. Työpäivät ovat sovittavissa ajalle 1.5. – 31.8.2021. Kokonaispalkka molemmista töistä on 700 euroa (8 euroa/tunti),

Ehdot:

 • 2002 – 2006 syntyneille
 • nokialaisille
 • kesäkahvilaan hygieniapassi
 • HUOM! Nämä työt kuuluvat Nokian kaupungin tukemaan nuorten kesätyötukeen. Ehtona tuelle ja näiden töiden toteutumiselle on se, että meillä on valitut henkilöt kumpaankin työhön ja että tukirahaa on vielä saatavissa.

Haku:

 • viimeistään 23.3.2021
 • toimita hakemus sähköpostilla Maija Vuoriselle, vuorima@gmail.com, voit myös kysellä asiasta soittamalla Maijalle, p 050 305 7756

Hiihtolatu avattu

Hiihtäjille on nyt latu maataideteoksen laavulta Rajalantien sillalle (3,7km). Latu kulkee maanomistajien kanssa sovitun moottorikelkkauran vieressä ja osin samassa urassa. Sekä hiihtäjiltä että kelkkailijoilta toivotaan varovaisuutta uralla kulkiessa. Latua yritetään pitää talkoovoimin auki kelien niin salliessa. Ja latu pysyy hiihtäen parhaiten auki.

6.2.2021 /HPi