Mökin talkookausi käynnistyy sunnuntaina 18.4.

Talven hiljaiselon jälkeen on aika korkata talkookausi mökillä! Puuhastelu alkaa klo 10 ja klo 11 pidetään pieni info jossa kerrataan lyhyesti mitä mökillä on tehty, ja mitä pitää vielä tehdä. Josset siis vielä ole ihan selvillä mökkiprojektista niin tässä on oivallinen tilaisuus tulla kuulemaan, esittämään kysymyksiä ja kurkistamaan mökkiin sisälle, kaikki ovat tervetulleita! Kokoonnutaan hajautetusti ulkona, ja tarvittaessa käytetään kasvomaskeja.

Luvassa on pihan siivoamista, kaattiskuorman tekoa, liiterin tyhjäystä, puiden pilkkomista jne. Tervetuloa!

J.L.

Yhdenkin ihmisen yritys voi työllistää nuoren tuetusti

Monet kaupungit tarjoavat yrityksille ja yhdistyksille palkkatukea nuoren palkkaamiseksi kesätöihin. Yritys voi olla yhden ihmisen toiminimikin, ja tarjottu työ voi olla vaikka pihatöitä, maalausta tms. Yritykselle tuettu työllistäminen on helppo ja edullinen tapa saada apukädet, ja samalla hyvä tilaisuus olla tarjoamassa nuorelle arvokasta kokemusta työelämästä.

Vielä kerkiät hakea tukia! Alla linkit kylämme kuntien tarjoamista tuista.h

Etävirpomispisteet

Tämän vuoden etävirpomiseen ilmottautui mukaan huikeat 21 pistettä! Kylälle on siis odotettavissa sunnuntaina melkoista kuhinaa ja paljon pieniä (ja miksei isompiakin) noitia ja trulleja, joten ollaanhan tarkkana liikenteessä, sekä turvaetäisyyksien kanssa! Iloista pääsiäismieltä kaikille!

Virpojia odotetaan ensi viikonloppuna

Palmusunnuntaina 28.3. järjestetään pienten virpojien iloksi jälleen etävirpomispisteitä. Jos haluat laittaa omaan pihaasi/tiellesi myös tälläisen pisteen niin ilmoita osoitteesi viestillä Jonna Lahdelle 0408281675, koostamme mukana olijoista kartan jotta virpojat tietävät mihin kannattaa suunnistaa. Kartta julkaistaan seuran sivuilla launtaina 27.3. Virpomaan saa lähteä kuka tahansa, vaikkei siis itse pistettä laittaisikaan. Virpominen alkaa klo 10, ja on käynnissä niin kauan kuin nameja riittää. Jos lapset lähtevät matkaan omin päin on vanhempien hyvä muistuttaa että pisteiltä otetaan mukaan 1 nami/ virpoja jotta kaikille riittäisi iloa.

Pinsiö-Seuralla kesätöitä tarjolla!

Pinsiössä on mahdollisuus seuraaviin kesätöihin, ota rohkeasti yhteyttä!

Etsimme kahta pinsiöläistä nuorta seuraaviin hommiin Pinsiössä:

• KESÄKAHVILAN PITÄJÄ
  • myynti, tuotteiden hankinta yhteistyössä, siivous ym työt
  • PINSIÖ-SEURAN PAPEREIDEN ARKISTOIJA
  • eri paikkaan kertyneiden papereiden , kuvien yms. järjestäminen ohjattuna

Työn kesto on molemmissa yhteensä 87 tuntia, jakaantuen 14,5 päivälle, 6 h /pv. Työpäivät ovat sovittavissa ajalle 1.5. – 31.8.2021. Kokonaispalkka molemmista töistä on 700 euroa (8 euroa/tunti),

Ehdot:

• 2002 – 2006 syntyneille
  • nokialaisille
  • kesäkahvilaan hygieniapassi
  • HUOM! Nämä työt kuuluvat Nokian kaupungin tukemaan nuorten kesätyötukeen. Ehtona tuelle ja näiden töiden toteutumiselle on se, että meillä on valitut henkilöt kumpaankin työhön ja että tukirahaa on vielä saatavissa.

Haku:

• viimeistään 23.3.2021
  • toimita hakemus sähköpostilla Maija Vuoriselle, vuorima@gmail.com, voit myös kysellä asiasta soittamalla Maijalle, p 050 305 7756

Hiihtolatu avattu

Hiihtäjille on nyt latu maataideteoksen laavulta Rajalantien sillalle (3,7km). Latu kulkee maanomistajien kanssa sovitun moottorikelkkauran vieressä ja osin samassa urassa. Sekä hiihtäjiltä että kelkkailijoilta toivotaan varovaisuutta uralla kulkiessa. Latua yritetään pitää talkoovoimin auki kelien niin salliessa. Ja latu pysyy hiihtäen parhaiten auki.

6.2.2021 /HPi

Pinsiö-Seuran ryn kuulumisia

Seuran syyskokouksessa joulukuussa valittu uusi hallitus kokoontui Kivisavussa 24.1.2021 järjestäytymiskokoukseen. Seuran puheenjohtajana jatkaa Tiina Kauppi ja varapuheenjohtajaksi sekä samalla rahastonhoitajaksi valittiin Maija Vuorinen. Lisäksi sihteeriksi kutsuttiin hallituksen ulkopuolelta Anne Mastomäki. Hallituksen uusia varsinaisia jäseniä ovat Mika Kannonlahti, Tero Hakalahti ja Anssi Rajakallio, vanhoina jäseninä jatkavat Jonna Lahti, Riia Selin ja Risto Selin. Varajäseniä ovat Hannu Pihlajamäki, Tatjaana Lehtinen sekä Veli-Matti Alanen.

Koronapandemian kokoontumisrajoitusten takia seuran mahdollisuudet järjestää minkäänlaisia tapahtumia on tällä hetkellä jäissä. Mikäli rajoituksia höllennetään lähiaikoina, niin pyrimme järjestämään edes jonkinlaisen talviriehan. Oks-mökin kunnostusta jatketaan keleistä riippuen pitkin kevättä. Nyt toivotaan pakkasia, että rannan sorastus voitaisiin tehdä koneella eikä kottikärryhommina. Kevään aikana koitetaan parantaa myös seuran viestintää niin, että se tavoittaisi tavalla tai toisella kaikki kyläläiset ja muut sidosryhmät.

Aattohartaus Pinsiön kirkossa 2020 – tule mukaan!

Tervetuloa mukaan etukäteen videoituun oman kylän aattohartauteen Pinsiön kirkkoon koronajouluna 2020. (Klikkaa alla olevaa linkkiä tai kuvaa, niin YouTube -video aukeaa uudessa ikkunassa.)

HP

KOKOUSKUTSU

Pinsiö-Seura ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 29.12.2010 klo 18 Pinsiön maamiesseurantalolla.

Esillä ovat sääntöjen määräämät asiat, mm puheenjohtajan valinta, hallituksen jäsenten valinta erovuoroisten tilalle, jäsenmaksun suuruus ja toimintasuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2021.

Koronatilanteesta johtuen vain 10 henkilön kokoontumiset ovat sallittuja.

Siksi pyydämme ennakkoilmoittautumista viimeistään maanantaina 28.12.2010 pj Tiina Kaupille p 050-3004059.

Kokoukseen voi osallistua myös Teams-etäyhteydellä, jonka käytöstä voit sopia Tiinan kanssa.

Tervetuloa!

Vesinäytetutkimus 12.11.2020

”Vesinäyte oli tutkitulta osin hyvää talousvettä (Sosiaali- ja terveysministeriön asetus 1352/2015).” – KVVY:n lausunto

Valvontatutkimusohjelman mukainen heinä-joulukuun näyte otettu 29.10.2020. Näytteenottopaikka Antilantie 66. Näytteenottaja Terveystarkastaja Markku Mäkiranta.

Hannu Pihlajamäki / Pinsiön alueen vesiosuuskunta