Valokuitua kylälle?

Elenian maakaapeloinnin yhteydessä on jotain mahdollisuuksia asentaa valokuitua samaan kaivantoon. Tästä aiheesta on herännyt hurjasti keskustelua kyläläisten kesken ja sille on nyt perustettu oma whatsapp-ryhmänsä, jossa asiasta keskustellaan ja mietitään vaihtoehtoja, mahdollisuuksia, halukkaita liittyjiä, kustannuksia yms.

Jos haluaa yhtään tietää asiasta lisää, niin ”valokuitu” ryhmään saa ja kannattaa liittyä.

Ryhmä toimii itsenäisesti ja Pinsiö-Seura vain tiedottaa tässä vaiheessa asiasta.

Linkki ryhmään:

https://chat.whatsapp.com/Gkx0uzeD5ax3bteuaYFwFu

5.2.2020 /HPi

Kunnon maakaapelointi Pinsiön kylälle – KUTSU

To 13.2.2020 klo 18 Pinsiön maamiesseurantalolla, Pinsiöntie 1358

3.2.2020 /HPi

Pinsiö-Seura ry:n syyskokouskutsu

Pinsiö-Seura ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään seurantalolla keskiviikkona 11.12.2019 klo 18.30.

Esillä on mm puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinta erovuorossa olevien tilalle sekä ensi vuoden jäsenmaksut, toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Tule sinäkin kahville ja kertomaan toiveesi seuran toimintaan!

Hallitus

Menovinkki!

Talvisodan syttymisestä tulee 80-vuotta ja Pinsiön mieskuorolaiset kertovat sotavuosilta kuulemiaan tarinoita ja laulavat sen ajan tuttuja lauluja lauantaina 30.11 klo 15 Nokialla Kerholassa.

Liput 20€ kuorolaisilta tai Välikadun kukkakaupasta ja ovelta.

Vesinäytetutkimus 24.9.2019


”Vesinäyte oli tutkitulta osin hyvää talousvettä (Sosiaali- ja terveysministeriön asetus 1352/2015)” – KVVY:n lausunto

Valvontatutkimusohjelman mukainen heinä-joulukuun näyte otettu 17.9.2019. Näytteenottopaikka Okslammintie 186. Näytteenottaja Terveystarkastaja Markku Mäkiranta.

Hannu Pihlajamäki / Pinsiön alueen vesiosuuskunta

10 v. klarinettitaituri Samuel Ahonen valloitti yleisön Kesäkonsertissa Pinsiön kirkossa

Sunnuntaina 1.9 oli kirkko ääriään myöten täynnä jännittyneitä musiikin kuulijoita, jotka olivat tulleet kuuntelemaan Tampereen Kamarimusiikkiseuran kesäkonserttia. Konsertin johtajana toimi Miika Jämsä Ylöjärveltä ja solistina 10 v. klarinetinsoittaja Samuel Ahonen Tampereelta.

Samuel Ahonen on aloittanut klarinetinsoiton jo 5-vuotiaana opettajanaan Pirre Länsipuro ja tällä hetkellä hänen opettajanaan on Okko Kivikataja Pirkanmaan musiikkiopistossa. Samuel opiskelee myös pianon soittoa. Samuel Ahonen on ehtinyt jo nuoresta iästään huolimatta voittaa useita palkontoja mm. Pirkanmaan pianokilpailussa 2018. Ahosten koko perhe harrastaa musiikkia ja he kannustavat toinen toistaan musiikin soitossa.

Ahosten sukujuuria on myös täällä Pinsiössä Kivisalon suvussa. Muun yleisön lisäksi sukulaisia oli kuuntelemassa nuorta taituria Hämeenkyröstä, Tampereelta, Nokialta ja Pinsiöstä.

Pinsiö-Seura ry sekä Nokian seurakunta olivat konsertin tukijoina ja konsertin lopuksi Tapulipiiriläiset tarjosivat kakkukahvit.

Valokuvat ja teksti Eija Kantanen


Pinsiö Seuran Okslammen mökin korjaus hyväksyttiin Joutsentenreitin hankkeeksi

Leader Joutsenten reitin hallitus on puoltanut Okslammen mökin korjaushanketta. Pinsiö Seuran hallitus valmisteli kesällä hakemuksen, joka nyt on hyväksytty. Hankkeella laitetaan seuraavan vuoden aikana mökkiä ja sen ympäristöä kuntoon. Vanha, osin huonokuntoinenkin mökki ostettiin viime keväänä kyläläisten yhteiseksi vapaa-ajan paikaksi. Nyt sitä aletaan korjata: mm. katto, viemäröinti, maalaus, takka, sauna korjataan. Lammelle kunnostetaan ja rakennetaan hiekkaranta. Hyväksytyn hankkeen avulla pystytään ostamaan tarvittavat tarvikkeet kunnostustöihin ja omarahoitusosuus jää pieneksi. Sen sijaan omaa osuuttamme maksamme talkootyöllä: kyläläisten käsiä tullaan tarvitsemaan!

Tiedotamme asian etenemisestä jatkossa tiiviisti. Hanketta esitellään myös Venetsialaisissa, jotka pidetään mökillä lauantaina, 31. elokuuta – tervetuloa tutustumaan.

PS. jos et ole jo liittynyt seuran sähköpostilistaan, voit tehdä sen Pinsiö-Seuran sivujen kautta. Näin saat uudet tiedotteet suoraan sähköpostiisi.

Tässä alla Joutsenten reitin tiedote asiasta:

Hämeenkyröläisen Pinsiö-Seuran yleishyödyllisessä investointihankkeessa kunnostetaan yhdistyksen Okslammin rannasta hankkima mökki koko kylän yhteiseksi kokous- ja juhlapaikaksi. Tarve investoinnille tuli kyläkoulun sulkemisen ja myynnin johdosta, jolloin vuokratut kylätalotilat menetettiin. Kunnostustyöt yhdistys tekee lähes kokonaan talkoilla.

Venetsialaiset Okslammen mökillä 31.8.2019

Tervetuloa Pinsiö-Seuran Okslammen mökille elokuun viimeisenä lauantaina, 31. päivä kello 18.00 alkaen. Vietämme yhdessä kyläläisten veden, tulen ja valon juhlaa. Juhla on tarkoitettu kaikille; lapsille, nuorille ja aikuisille.

Okslammella on mökki avoinna, sauna lämpimänä ja kokko sytytetään klo 19.00 maissa. Voit tuoda mukanasi itsellesi – ja vaikka jaettavaksikin – makkaraa tai muuta syötävää, juotavaa sekä saunakamppeet.

Tuo mukanasi lainaksi lyhtyjäsi ja niihin kynttilöitä, luomme lyhdyillä rannan pimenevään iltaan valon juhlan. Ilotulitteet eivät ole rannassa sallittuja. Tuo myös mukanasi soittovälineitä, lauluja ja ulkopelejä, jos sinulla on mahdollisuus.

Mökillä esitellään samaan aikaan Joutsenten reitin hyväksymää mökin kunnostushanketta.

Jätä autosi uudelle parkkipaikalle tai turvallisesti Pinsiöntien varteen, käytetään parkkiin vain tien mökinpuoleista laitaa.

Iloa ja valoa toivoen!

Kesäkonsertti Pinsiön kirkossa su 1.9.2019 klo 15

Tampereen Kamarimusiikkiseuran orkesterin kesäkonsertti on Pinsiön kirkossa su 1.9.2019 klo 15.

Orkesteria johtaa Miika Jämsä. Solistina on nuori klarinettitaituri Samuel Ahonen.

Ohjelma 15 euroa, sisältää kahvituksen. Tilaisuuden järjestää Pinsiö-Seura ja Tapulipiiri. Lämpimästi tervetuloa.


HPi

Rattoisaa Juhannusta!

Seuran mökkiranta ja sauna ovat kaikkien kyläläisten vapaasti käytettävissä koko Juhannuksen ajan!

Ota omat eväät mukaan. Metsäpalovaroituksesta johtuen avotulen teko on kielletty, joten kokkoa ei saa polttaa.

Mukavaa keskikesän juhlaa kaikille toivottaa Pinsiö-Seura ryn hallitus!