UutisOiva kiertää kylillä

UutisOivan väki kiertää kylillä ja tulee Pinsiöön maanantaina 14.8 klo 18 laavulle (sateen sattuessa vanhalla koululla).

Lupasivat tuoda pullat tullessaan!

Tule sinäkin kertomaan tuntojasi paikallislehdelle!

Kesäillan musiikkia

Kesäkonsertti Pinsiön kirkossa.

Kesäillan musiikkia Pinsiön kirkossa klo 18. Makiko Oba ja Marja Turu, kanteleet.

Makiko Oba on Japanista kotoisin oleva kanteleensoittaja. Vuodesta 2010 alkaen hän on opiskellut Tampereen Musiikkiakatemiassa pääaineenaan konserttikantele Eva Alkulan ja Marja Turun johdolla. Konserttikanteleen lisäksi Makiko soittaa myös pieniä kanteleita ja hänen ohjelmistonsa koostuu laajasti eri musiikkityyleistä klassisesta ja uudemmasta musiikista kansanmusiikkiin. Makiko on esiintynyt eri puolilla Suomea ja Japania sekä solistina että kamarimuusikkona.

Marja Turu on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius- Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta pääaineenaan konserttikantele. Nykyisin hän toimii paitsi solistina ja kamarimuusikkona, myös kanteleen- ja pianonsoitonopettajana Moon Music -toiminimellä, Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Sastamalan musiikkiopistossa. Marjan sydäntä lähellä on erityisesti uudempi kanteleelle sävelletty musiikki ja toisten muusikkojen kanssa konsertointi.

Bildresultat för kantele

EI KULTAA MUTTA KUNNIAA

Keskellä Hämeenkyrön sahtimestari Olavi Viheroja, vasemmalla pronssille sijoittunut Janne Mäkinen ja oikealla hopeamitalisti Kari Multanen

Anne Mastomäen sahdinkeiton oppipojat Kari Multanen ja Janne Mäkinen
osallistuivat ensimäistä kertaa parin vuoden opiskelun ja intensiivisen
harjoittelun jälkeen 4.8. Kyröskosken Tiltun Makasiinilla järjestettyyn
perinteiseen Suomen Mahtisahtipitäjän sahtimestarikisaan.

Tinkimätttömän tarkan tekemisen tuloksena, ehkä hienoisena yllätyksenä,
joskin täysin ansaitusti, kaverukset putsasivat palkintopöydän heti kisan
voittaneen, moninkertaisen Suomen mestarin Olavi Viherojan jälkeen. Nyt
Pinsiö on nostettu arvoiselleen paikalle sahdinteon kartalla hopean ja
pronssin myötä.  Sen myötä usko omaan tekemiseen on kasvanut.  Niinpä ensi
vuonna tavoitteet asetetaan vieläkin korkeamalle!

teksti Janne Mäkinen

PS: Oppiäiti Anne on pojistaan ylpeä ja kiitollinen siitä, että pinsiöläinen sahtiperinne jatkuu!

Perheleiri 12.-13.8. Lavajärvellä

Perinteinen perheleiriviikonloppu la-su 12.-12.8. Lavajärven leirirannassa (Komintie 476, Lavajärvi). Majoittuminen omin varustein omissa teltoissa. Sauna ja erittäin lapsiystävällinen ranta käytössä. Ruokamaksu 20 € per perhekunta sisältäen lauantain ruuat ja sunnuntain aamiaisen. Perjantai-iltana voi jo mennä omin eväin.

Ilmoittautumiset heinäkuun loppuun mennessä Outi Kärki-Uosukaiselle, p 050-5936402

Ruokamaksun voit maksaa joko etukäteen Pinsiö-Seuran tilille FI1252930940039717 tai paikan päällä käteisellä Outille.

Pinsiö-Seura maksaa leiripaikan vuokran.

Talvivihtojen tekoon ja sidontaoppiin!

Tehdään talveksi vihtoja ja opetellaan Veli-Matin opastuksella oikeaoppisen siteen tekeminen sekä vihdan pakastaminen.

Kokoontuminen Pinsiöntien ja Elovaarantien  risteyksessä 21.7. klo 17.

Sään mukainen varustus ja omat eväät!

ILOUUTINEN?

Pirkanmaan ELY-keskuksen tienpidon asiantuntija Tomi Alho on 13.7.2017 ilmoittanut, että Pinsiöntien jo peruskorjatulle 4,6 kilometrin osuudelle, välille Porintie (valtatie 11) ja Metsäkulmantie, tulee kestopäällyste, mahdollisesti vielä tämän syksyn aikana.

Lisäksi Pinsiöntielle, 9,2 km:n osuudelle, välillä Porintie ja Pinsiöntie 1328 (rautakauppias) nopeusrajoitus tullaan laskemaan nykyisen 80 km/h sijaan 60 km/h. Myös välillä Pinsiöntie 1328 ja Sasintie, 40 km/h nopeusrajoitus tullaan saattamaan ajan tasalle puuttuvien liikennemerkkien osalta.

Urkin Piilopirtin kesätapahtumia 2017

Klikkaamalla kuvaa saat auki pdf -tiedoston. Tässä myös linkki pdf-tiedostoon: Urkin Piilopirtin kesäohjelma 2017

Lisätietoja: www.urkinpiilopirtti.fi

Pinsiön Taidepuisto ry järjestää taideveistotapahtuman

Taideveistotapahtuma ke 28.6.- la 1.7.2017 Urkin piilopirtillä

• Raaka-aine on 2″ x 4″ (kakkosnelonen).

Tervetuloa seuraamaan jo viikolla veistoa sekä lauantaina arvostelemaan työn tuloksia.

• Jari Antila,  puh. 0400 733 288
  • Tapio Holopainen, puh. 0400 633 959

Messu Pinsiön kirkossa sunnuntaina 18.6 klo 12

Pappina Laura Niska-Virtanen ja kanttorina Sanna-Mari Honkaniemi.

Kirkkokahvit-, – teet ja -mehut

Tervetuloa!

Avoimet Kylät 2017

Avoimet Kylät 2017 on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa

Avoimet Kylät -päivä järjestetään valtakunnallisesti jo kolmatta kertaa. Ympäri Suomen kylät toivottavat vierailijat tervetulleiksi yhtä aikaa. Suomen juhlavuonna mukana on entistä useampia kyliä moninaisine tapahtumineen. Juhlavuoden kantava teema ”Yhdessä” istuu kylätoimintaan loistavasti.

Kylät ympäri Suomen toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan kylien toimintaan, kyläläisiin sekä kylien palveluihin. Päivän aikana on mahdollisuus poiketa lähikylillä, tutustua itselle vieraisiin kyliin tai vaikkapa tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemiin. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa kesäpäivän viettoon.

Pinsiössä järjestetään Avoimet Kylät -päivänä lasten ja lapsenmielisten Extreme-ratapäivä klo 11-14 Yltä ja Alta -maataideteoksella (Sasintie 555) ja sen yläpuolisella laavulla.

Luvassa on mm. temppurata, ryömintää ja kiipeilyä. – Ei kannata tulla pyhävaatteissa! Laavulla on makkaranpaistoa, muurinpohjalettuja ja pientä purtavaa. Tapahtuma on ilmainen, vain tarjottavat maksullisia. Tervetuloa!

Ps. Ratatalkoot kyläläisille pe 9.6. klo 18.00. Traktoreita tarvitaan mm. liinojen päihin!

Tässä linkki Avoimet Kylät Pirkanmaalla -esitteeseen.