10 v. klarinettitaituri Samuel Ahonen valloitti yleisön Kesäkonsertissa Pinsiön kirkossa

Sunnuntaina 1.9 oli kirkko ääriään myöten täynnä jännittyneitä musiikin kuulijoita, jotka olivat tulleet kuuntelemaan Tampereen Kamarimusiikkiseuran kesäkonserttia. Konsertin johtajana toimi Miika Jämsä Ylöjärveltä ja solistina 10 v. klarinetinsoittaja Samuel Ahonen Tampereelta.

Samuel Ahonen on aloittanut klarinetinsoiton jo 5-vuotiaana opettajanaan Pirre Länsipuro ja tällä hetkellä hänen opettajanaan on Okko Kivikataja Pirkanmaan musiikkiopistossa. Samuel opiskelee myös pianon soittoa. Samuel Ahonen on ehtinyt jo nuoresta iästään huolimatta voittaa useita palkontoja mm. Pirkanmaan pianokilpailussa 2018. Ahosten koko perhe harrastaa musiikkia ja he kannustavat toinen toistaan musiikin soitossa.

Ahosten sukujuuria on myös täällä Pinsiössä Kivisalon suvussa. Muun yleisön lisäksi sukulaisia oli kuuntelemassa nuorta taituria Hämeenkyröstä, Tampereelta, Nokialta ja Pinsiöstä.

Pinsiö-Seura ry sekä Nokian seurakunta olivat konsertin tukijoina ja konsertin lopuksi Tapulipiiriläiset tarjosivat kakkukahvit.

Valokuvat ja teksti Eija Kantanen


Pinsiö Seuran Okslammen mökin korjaus hyväksyttiin Joutsentenreitin hankkeeksi

Leader Joutsenten reitin hallitus on puoltanut Okslammen mökin korjaushanketta. Pinsiö Seuran hallitus valmisteli kesällä hakemuksen, joka nyt on hyväksytty. Hankkeella laitetaan seuraavan vuoden aikana mökkiä ja sen ympäristöä kuntoon. Vanha, osin huonokuntoinenkin mökki ostettiin viime keväänä kyläläisten yhteiseksi vapaa-ajan paikaksi. Nyt sitä aletaan korjata: mm. katto, viemäröinti, maalaus, takka, sauna korjataan. Lammelle kunnostetaan ja rakennetaan hiekkaranta. Hyväksytyn hankkeen avulla pystytään ostamaan tarvittavat tarvikkeet kunnostustöihin ja omarahoitusosuus jää pieneksi. Sen sijaan omaa osuuttamme maksamme talkootyöllä: kyläläisten käsiä tullaan tarvitsemaan!

Tiedotamme asian etenemisestä jatkossa tiiviisti. Hanketta esitellään myös Venetsialaisissa, jotka pidetään mökillä lauantaina, 31. elokuuta – tervetuloa tutustumaan.

PS. jos et ole jo liittynyt seuran sähköpostilistaan, voit tehdä sen Pinsiö-Seuran sivujen kautta. Näin saat uudet tiedotteet suoraan sähköpostiisi.

Tässä alla Joutsenten reitin tiedote asiasta:

Hämeenkyröläisen Pinsiö-Seuran yleishyödyllisessä investointihankkeessa kunnostetaan yhdistyksen Okslammin rannasta hankkima mökki koko kylän yhteiseksi kokous- ja juhlapaikaksi. Tarve investoinnille tuli kyläkoulun sulkemisen ja myynnin johdosta, jolloin vuokratut kylätalotilat menetettiin. Kunnostustyöt yhdistys tekee lähes kokonaan talkoilla.

Venetsialaiset Okslammen mökillä 31.8.2019

Tervetuloa Pinsiö-Seuran Okslammen mökille elokuun viimeisenä lauantaina, 31. päivä kello 18.00 alkaen. Vietämme yhdessä kyläläisten veden, tulen ja valon juhlaa. Juhla on tarkoitettu kaikille; lapsille, nuorille ja aikuisille.

Okslammella on mökki avoinna, sauna lämpimänä ja kokko sytytetään klo 19.00 maissa. Voit tuoda mukanasi itsellesi – ja vaikka jaettavaksikin – makkaraa tai muuta syötävää, juotavaa sekä saunakamppeet.

Tuo mukanasi lainaksi lyhtyjäsi ja niihin kynttilöitä, luomme lyhdyillä rannan pimenevään iltaan valon juhlan. Ilotulitteet eivät ole rannassa sallittuja. Tuo myös mukanasi soittovälineitä, lauluja ja ulkopelejä, jos sinulla on mahdollisuus.

Mökillä esitellään samaan aikaan Joutsenten reitin hyväksymää mökin kunnostushanketta.

Jätä autosi uudelle parkkipaikalle tai turvallisesti Pinsiöntien varteen, käytetään parkkiin vain tien mökinpuoleista laitaa.

Iloa ja valoa toivoen!

Kesäkonsertti Pinsiön kirkossa su 1.9.2019 klo 15

Tampereen Kamarimusiikkiseuran orkesterin kesäkonsertti on Pinsiön kirkossa su 1.9.2019 klo 15.

Orkesteria johtaa Miika Jämsä. Solistina on nuori klarinettitaituri Samuel Ahonen.

Ohjelma 15 euroa, sisältää kahvituksen. Tilaisuuden järjestää Pinsiö-Seura ja Tapulipiiri. Lämpimästi tervetuloa.


HPi

Rattoisaa Juhannusta!

Seuran mökkiranta ja sauna ovat kaikkien kyläläisten vapaasti käytettävissä koko Juhannuksen ajan!

Ota omat eväät mukaan. Metsäpalovaroituksesta johtuen avotulen teko on kielletty, joten kokkoa ei saa polttaa.

Mukavaa keskikesän juhlaa kaikille toivottaa Pinsiö-Seura ryn hallitus!

HIENO PINSIÖN KIRKKOMME ON YKSI NOKIAN VANHAT TALOT -TAPAHTUMAN 16.6.2019 KOHTEISTA!

Tervetuloa Pinsiön ”mafiamummojen” pitämään pop up-kahvilaan kirkolle tapahtumapäivänä 16.6.2019. Tapahtuman ajan kirkko on avoinna klo 11-17. Klo 12-13 kirkossa on messu jonka jälkeen kahvila varsinaisesti avautuu. Tervetuloa messuun tai vaikka vasta sen jälkeen tutustumaan kohteeseen. Kirkon historiasta kerrotaan klo 13.30 alkaen tunnin välein. Miten pinsiöläinen talkoohenki on aikanaan kirkon saanut aikaiseksi ja mitenkyläläiset jatkuvasti ovat sen eteen puuhastelleet?

Pinsiön kirkon julkisivu

Kesäkerho lapsille Pinsiössä

6-12 -vuotiaiden lasten kesäkerhoa pidetään maamiesseurantalolla ma-to 17.-20.6.2019 klo 13-16. Touhuina mm. askartelua, pihaleikkejä, lautapelejä ja leivontaa. Tarjolla on välipalaa.

Kyselyt, ilmoittautumiset ja tiedot mahdollisista allergioista viimeistään 12.6. kerhon ohjaajille Muskalle 050 2139603 tai Sannalle 045 6246722. Muska ja Sanna ovat kylän tyttöjä, 12-14-vuotiaita, kokeneita lasten kanssa.

Kesäkerhon hinta neljältä päivältä on yhteensä 20 €/lapsi.

PS Muskalta voi kysyä myös lastenhoitoapua kylälle.

Avoimet Kylät -tapahtuma Pinsiössä 8.6.2019

Avoimet Kylät -tunnus

Avoimet Kylät -tapahtuma järjestetään Pinsiössä lauantaina 8. kesäkuuta klo 11-15. Tapahtumapaikkana on Honkanimen tila, Rajalantie 142 (Nokia). Tilalla esitellään ylämaankarjaa ja muita eläimiä sekä maatilan koneita, myös lähitilan mehiläistarhaus on esitteillä.

Paikan päällä on kasvomaalausta ja buffetista voi ostaa tilan makkaraa sekä muurinpohjalettuja, pullaa, mehua sekä kahvia. Samaan aikaan avataan tilamyymälä naapurissa, osoitteessa Virtasentie 27.

Tervetuloa tutustumaan virkeään Pinsiön kylään ja elävään maatilaan!

Avoimet Kylät (www.avoimetkylat.fi) on valtakunnallinen tapahtumapäivä, jossa 2019 on mukana yli 400 kylää ja 1500 vierailukohdetta ympäri maata, ja yksi niistä on Pinsiössä.

Honkaniemen ylämaankarjaa
Honkaniemen tilan ylämaankarjaa. (Kuva Marko Honkaniemi.)
Avoimet Kylät -tunnus

(T.K./P.P.)

Varttuneen väen tapahtuma Pinsiössä 15.5.2019

Tapulipiirin perinteiseksi muodostunut varttuneen (60+) väen ruoka- ja kahvitustilaisuus järjestettiin keskiviikkona 15.5. seurantalolla. Tarjolla oli lihasoppaa ja kahvia kakun kera. Tilaisuudessa oli arpajaiset ja tietovisa sekä rupattelua myös menneiltä ajoilta.

Tapahtumassa soittivat ja laulattivat Pinsiön pelimanni Pertti Lehtinen ja Jari Välimäki. Lavalle nousivat myös Kierivän kiven lapset loruineen ja lauluineen. Tapahtuma oli taas hyvin suosittu, paikalle kertyi väkeä yli 60 henkilöä.

(M.V./T.K./P.P.)

Vesinäytetutkimus 24.5.2019

”Vesinäyte oli tutkitulta osin mikrobiologiselta laadultaan hyvää talousvettä (Sosiaali- ja terveysministeriön asetus 1352/2015)” – KVVY:n lausunto

Valvontatutkimusohjelman mukainen tammi-kesäkuun näyte otettu 20.5.2019. Näytteenottopaikka Mettisentie 120. Näytteenottaja Hannu Pihlajamäki.

Hannu Pihlajamäki / Pinsiön alueen vesiosuuskunta