PERUTTU!

Pinsiö-seuran hallitus on päättänyt perua kaikki tulevat tapahtumansa toukokuun loppuun asti. Vaikka tapahtumamme eivät ole suuria, haluamme toimia vastuullisesti näiden poikkeuksellisten aikojen vuoksi. Pinsiö-seura haluaa muistuttaa välittämään ystävistä, naapureista, tuntemattomista ja auttamaan omien voimien ja mahdollisuuksien mukaan mahdollisten karanteenien sattuessa lähipiiriin.

Pysykää terveenä ja muistakaa seurata Pinsiö-seuran tiedotuskanavia mahdollisten muutosten vuoksi.

TALVIRIEHA 8.3.-20

Pinsiö-seura järjestää perinteisen talviriehan Okslammin mökillä sunnuntaina 8.3. klo 11-15. Ohjelmassa luistelua, kevyttä kisailua sekä rentoa yhdessä olemista. Seura myy hernaria ja lättyjä.

Kaikki mukaan viettämään mukavaa päivää!

Kaapeli-illan yhteenveto

”Kunnon maakaapelointi Pinsiön kylälle”

Paikalla oli myös Uutisoivan toimittaja Sakari Ilomäki. Artikkeli luettavissa Uutisoivan tilaajille:

Oikealla Erkki Eteläaho puhumassa.

Keskustelussa mukana Satu Toivonen / Elenia, Petri Soppa / Sallila Sähköasennus ja Juha Alhonen / Elenia

20.2.2020 /HPi

Usko, toivo ja rakkaus Pinsiön kirkossa

16. helmikuuta koettiin Pinsiön kirkossa onnen hetkiä. Kauan kaivattu, uusi Osmo Rauhalan maalaama alttaritaulu julkaistiin ennätysyleisön edessä. Kirkkoon oli ahtautunut hyvässä hengessä 109 ihmistä. Mukaan mahtui entisiä ja nykyisiä pinsiöläisiä. Olipa tätä suurta tapahtumaa tullut todistamaan kansaa naapurikunnista asti. Paikalla oli myös kirkon rakennustalkoissa mukana ollut Juhani Kivisalo, joka oli pärepoikana rakennuksilla ja iloitsi nyt pinsiöläisen talkootyön jatkumisesta. Osmo Rauhala ja Pinsiö-seura omistavat Usko, toivo ja rakkaus-nimisen alttaritaulun puoliksi. Seura on rahoittanut oman osansa talkootöillä. Lisäksi Rauhala antoi samalla Pinsiön kirkkoon teoksen Maidon synty.

Kirkkoherra Lauri Salmisen juhlamessun jälkeen kuulimme Marjo Aitolan puheen, jossa hän kertoi taulun hankkimisen taustoja. Pihlajamäen trio esitti musiikkia ja tunnelma oli rento. Itse taiteilija Rauhalakin pääsi ääneen kertomaan taulujen aiheista hieman tarkemmin. Tilaisuus päättyi Pinsiö-seuran puuhanaisten Maijan, Jonnan ja Riian tarjoilemiin kakkukahveihin.

Alttaritaulun julkistus 16.2 klo 12

Taiteilija Osmo Rauhala on maalannut Pinsiön kirkkoon uuden alttaritaulun. Taulu julkistetaan ja siunataan käyttöön juhlamessussa Pinsiön kirkossa sunnuntaina 16.2.2020 klo 12.00.Juhlamessun toimittaa kirkkoherra Lauri Salminen ja kanttorina toimii Minna Viinikainen. Ohjelmasta ja muusta musiikista vastaavat kylän omat nuoret musikantit Jenni, Kaisa ja Marika Pihlajamäki. Kirkkosaliin sijoitetaan uuden alttaritaulun lisäksi Rauhalan omistama teos Maidon synty.

Rauhala hankki joitain vuosia sitten omistukseensa käytöstä poistetun koulurakennuksen ja sen kunnostamisessa ateljeekäyttöön on kyläläisiä ollut talkoissa mukana. Tähän yhteistyöhön liittyi kyläläisen Marjo Aitolan ajatus kysyä Rauhalaa toteuttamaan uusi alttaritaulu. Pinsiö-Seura on rahoittanut osuutensa tauluun talkootyöllä.

Julkistamistilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kansa läheltä ja kaukaa.
Teoksen lahjoittavat Nokian seurakunnan käyttöön Osmo Rauhala ja Pinsiö-Seura ry yhdessä.

Jouluaaton hartaus Pinsiön kirkossa

Tervetuloa Pinsiön kirkkoon jouluaatton aattohartauteen klo 15.30. Laulamme tuttuja lauluja Kauneimmat joululaulut -vihkosesta. Pinsiön nuoret muusikot esiintyvät ja saamme kuunnella Pihlajamäen Jennin, Kaisan ja Marikan musiikkiesityksiä ja Aitolan Tuulin laulua.

Joulun tapahtumia kertaamme jouluevankeliumin myötä, jonka lukee Muska Vuorinen. Mukana myös seurakuntapastori Eeva Koskimäki ja kanttorina Maikki Soro.

Joulukirkko Pinsiössä

Nokian seurakunan joulukirkot Pinsiön kirkossa:

24.12 klo 15.30 Jouluaaton hartaus

25.12 klo 10.00 Joulukirkko

Raakku-rock 2.11.

Hieno tunnelma, hyvää musiikkia, hyvää ruokaa ja hienosti koristeltu maamiesseurantalo. Mitä muuta voisi toivoa järjestyksessään ensimmäiseltä Raakku-rockilta? Paikalle saapui paljon rock-kansaa, joka jaksoi tanssia ja ilakoida pitkälle yöhön asti.

Kiitos järjestäjille ja talkoolaisille! Ilman talkooporukkaa nämäkin juhlat olisi jääneet järjestämättä. Kiitos myös sponsorit! Pienikin summa auttoi isosti. Tapahtuman tuotolla voidaan taas järjestää seuraavia tapahtumia, korjata seuran mökkiä ja keksiä mukavaa tekemistä pinsiöläisille perheille.

RAAKKU-ROCK 2.11.2019

Ensimmäinen, vuosittainen Raakku-rock pärähtää käyntiin Pinsiön maamiesseurantalolla lauantaina 2.11.2019. Ovet rock-kansalle avataan klo 17 ja ensimmäinen bändi aloittaa klo 19. Luvassa on koko illan rock-ja blueshenkistä live-musiikkia, ruokaa ja loistavaa seuraa!

Lipun hinta on 25€/kpl ja siihen sisältyy ruoka ja alkoholiton juoma. Lippuja myynnissä arkisin klo 8-17 seurantalolla Maija Vuorisella (varaa mukaan käteistä ja mielellään tasaraha), lisäksi muilla Pinsiö-seuran hallituksen jäsenillä sekä Maarit Mustamolla. Lippuja myynnissä rajoitettu määrä, OSTA OMASI PIAN!

HUOM! Tapahtuma on K-18 ja omien juomien nauttiminen on sallittua!

Urkin Piilopirtillä 14.9

Soivan puutarhan avajaiset 14.9. klo 19:00. Paikalla ovat
säveltäjät Olli Kortekangas ja Hannu Pohjannoro sekä TaT /äänet, akustiikka Ari Koivumäki.

Tätä ennen on halukkaille rosvopaistia ja rapuja sekä jälkeen savu-
ja taidesauna ja uimista järvessä taidevaloissa.

Ruokailuista(rosvopaisti ja ravut), esityksestä ja saunastamme hinnat
nettisivuillamme www.urkinpiilopirtti.fi [1] etusivulla.