Pinsiö-Seura ry:n hallitus 2022

Pinsiö-Seura ry:n hallitus on järjestäytynyt vuodeksi 2022. Puheenjohtajana jatkaa Tiina Kauppi, varapuheenjohtajana aloittaa Mika Kannonlahti ja sihteerinä Sirpa Toiva, tiedottajana toimii Jonna Lahti. Muut hallituksen varsinaiset jäsenet ovat Riia Selin, Tero Hakalahti ja Anssi Rajakallio sekä varajäsenet Hannu Pihlajamäki, Risto Selin ja Anne Mastomäki. Kaikkien yhteystiedot löytyvät seuran sivuilta.

Ollaan yhteydessä!

Ylpeänä esittelemme 9.10. illan esiintyjän: THE BROS. LARSEN

Poikkeusajan Raakku Rock on jo oven takana ja järjestelyt ovat edenneet aikataulussaan, ja niimpä on tullut aika esitellä illan bändi! Tyriä saapuu rytkyttelemään The Bros. Larsen, bändi, joka on noteerattu jopa jokaisen bluesdiggarin tunteman ja arvostaman Rauma Bluesin taholta. Luvassa on siis huikeat bileet ja vahvaa fiilistelyä kun tämä kokoonpano päästelee ilmoille maailmankuulujen bändien covereita bluesahtavalla soundillaan!

Alla linkki Rauma Bluesin sivuille josta voi käydä lukemassa lisää

Be there or be square! J.L.

Vesinäytetutkimus 6.7.2021

”Vesinäyte oli tutkitulta osin hyvää talousvettä (Sosiaali- ja terveysministeriön asetus 1352/2015).” – KVVY:n lausunto

Valvontatutkimusohjelman mukainen tammi-kesäkuun näyte otettu 30.6.2021. Näytteenottopaikka Pinsiöntie 1018. Näytteenottaja Hannu Pihlajamäki.

Testausseloste pdf-liitteenä.

Hannu Pihlajamäki / Pinsiön alueen vesiosuuskunta

Vesiosuuskunnan vesimaksut ja taksat 2021

Hallitus on päättänyt ja vahvistanut vuoden 2021 vesimaksut ja taksat 11.5.2021. Hinnat sisältävät ALV 24%. Hintoihin ei tullut muutoksia.

Perusmaksu                                                                                                          50 eur/vuosi

Vesi                                                                                                                     1,60 eur/m³

MUUT MAKSUT JA TAKSAT:

Liittymän avaaminen perintätoimenpiteenä tehdyn sulkemisen jälkeen    200 eur

Liittymän hinta (sis. osuusmaksun 84,09eur)                                              4.500 eur

Hannu Pihlajamäki / Pinsiön alueen vesiosuuskunta

Tekemistä hiihtolomalle

Vaikka korona edelleen jyllää on hiihtolomalle tarjolla kaikkea rajoituksiin sopivaa puuhaa! Yltä ja Alta-maataideteoksen ympäristöön on tehty kevennetty versio metsätaitoradasta. Rata on noin 2 km pitkä ja sisältää 12 metsäaiheista tehtävää. Tarkempi ohjeistus löytyy liitteistä alta.

Kartta tehtävärasteista

Mukaan kannattaa ottaa pulkat ja liukurit, koska Pinsiön parhaat pulkkamäet löytyvät samasta osoitteesta! Ulkoilun jälkeen on mukava istahtaa laavulle nuotion ääreen (varaathan mukaan omat puut) ja paistella makkarat.

Hiihtoladut kerkisivät valitettavasti ottamaan itseensä suojakeleistä, mutta luistelurata Oks-mökin rannassa sen sijaan on loistavassa kunnossa, joten ei muuta kuin ulkoilemaan! Hauskaa hiihtolomaa kaikille! J.L.

Hiihtolatu avattu

Hiihtäjille on nyt latu maataideteoksen laavulta Rajalantien sillalle (3,7km). Latu kulkee maanomistajien kanssa sovitun moottorikelkkauran vieressä ja osin samassa urassa. Sekä hiihtäjiltä että kelkkailijoilta toivotaan varovaisuutta uralla kulkiessa. Latua yritetään pitää talkoovoimin auki kelien niin salliessa. Ja latu pysyy hiihtäen parhaiten auki.

6.2.2021 /HPi

Lyhdyt syttyivät kirkolla 23.1.

Lauantaina 23.1.2021 ehtookellojen aikaan, klo 18 saatiin tunnelmaa ja valoa pimeyteen kun kyläläiset toivat tekemiään jäälyhtyjä Pinsiön kirkolle. Nopeasti lauhtunut sää kerkisi sulattaa osan hienoista lyhdyistä, mutta se ei tunnelmaa latistanut vaan tilalle loihdittiin upeita lumipallolyhtyjä. Myös kirkonkellojen soitosta saatiin nauttia.

Kyseessä oli Nokian seurakunnan järjestämä Valoa kyläkirkoille-tapahtuma, jossa seurakunnan vapaaehtoiset olivat ojentamassa lyhtyjen tuojille kynttilät.

J.L.

Kauneimmat joululaulut

Koronatilanteen vuoksi Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuudet on peruttu.
Nokian seurakunnassa on kehitetty uudenlainen tapa yhdessä osallistua kauneimpiin joululauluihin;
sivuilla nokianseurakunta.fi löytyy seurakunnan YouTube-kanavalla uudenlainen joulukalenteri.
Joulukuun jokaisena päivänä eri ryhmät esittävät lauluvihkosesta laulun, joka on kyseisen päivän
numeroinen. Ja mikä mukavinta, 12. joulukuuta voi nähdä tuttuja kun ääneen pääsee Pinsiön Tapulipiiri! Kaikki laulut tallennetaan, joten jouluaattona on nähtävissä kaikki 24 laulua.

Syyskuulumisia

Pikkuhiljaa väistyvä kesä on kulunut tapansa mukaan nopeasti. Mökkiprojektin parissa uurastaneille se on tarjonnut varmasti tunteiden koko skaalan reippaasta yhdessätekemisen ilosta aina uuvuttavan hikisten hellepäivien väsymykseen. Vaikka työtä on vielä jäljellä häämöttää valmistuminen jo sen verran lähellä ettei epätoivo pääse valtaamaan! Tällä hetkellä jännitetään ja toivotaan että hankerahan ensimmäinen osa saataisiin tilille jotta päästään viemään homma loppuun! Varsinaista varainkeruuta mökkiprojektin kulujen kattamiseksi ei ole koronan takia järjestetty, mutta metalliromukeräys tuotti apurahaa samalla kun tuli siivottua asukkaiden pihoja.

Vaikka vallitsevan tilanteen takia kesä onkin muutoin ollut aika hiljainen, on jotain toimintaa silti pystytty järjestämään: Pinsiön kirkolla pidettiin heinäkuun ajan avoimia ovia jossa opastusta ja kesäkahvilaa hoitivat kaksi kylän nuorta sekä tapulipiiriläiset. Avoimet ovet keräsivätkin kiitettävän paljon yleisöä! Kirkolla vietettiin myös perheiden iltaa, jonne saapui kitaransa kanssa kirkkoherra Timo Uotila lapsia laulattamaan. Kesätöitä tarjottiin lisäksi kesäkerhon vetäjänä ja maataideteoksen kunnossapidon parissa: yhteensä seura työllisti kylältä seitsemän nuorta!

J.L.

Laavun ylläpito lopetetaan toistaiseksi

Laavulla pitkään jatkuneiden tihutöiden ja ilkivallan takia Pinsiö-seura lopettaa laavun ylläpidon toistaiseksi. Paikka on edelleen kaikkien käytettävissä, mutta omat polttopuut on syytä tuoda mukana. Samoin toivomme että jokainen veisi omat roskat mukanansa. Metsäpalovaroituksen aikana tulenteko laavulla on luonnollisesti kielletty.

Toivottavasti ilkivallasta päästään eroon että pääsisimme palaamaan normaalikäytäntöön jotta kaikkien olisi mukava ja helppo käydä nauttimassa paikasta!

J.L.