Itkettävän ihana ilta

16.6.2015

Sunnuntaina 14.6 Urkin Piilopirtillä kesäkonsertissa Marika Krook, suomalainen oopperalaulaja esitti ooppera-, operetti-, musikaali- ja evergreen- kappaleita ja häntä säesti flyygelillä Maija Weitz. Hänellä on voimakas, tunnelmallinen ääni. Hän on edustanut Suomea Eurovisio laulukilpailussa v. -98, ja sijoittui 15. sijalle. Yleisössä oli myös hänen opettajansa Jaakko Ryhänen.

Upeiden laulujen välillä, väliajan jälkeen yleisö sai esittää hänelle kysymyksiä. Ja Marika innostui kertomaan omasta elämästään, pitkästä sairausjaksostaan ja toipumisestaan. Hänellä onkin puhujan, näyttelijän ja laulajan lahjat, sen huomasin kyyneleinä poskillani. Marika esiintyykin tänä kesänä Kirjurinluodon kesäteatterissa Porissa ”Marc Camoletti – Lentävät morsiamet” näytelmässä.

Urkin piilopirtin valo-taideteokset sopivat konsertin tunnelmaan. Jyrki Sasi on onnistunut tämän kesän valo- ja taidehankinnoissaan. Paviljonki säteili valoisuutta ja puolukka aiheiset pöytäliinat hämmästyttivät kauneudellaan.

Illasta jäi häkellyttävä olo, Pinsiössä on korkealaatuista taidetta koettavana, kuultavana ja nähtävänä!

Marika Krook Urkin piilopirtin paviljongissa konsertoimassa

Marika Krook Urkin piilopirtin paviljongissa konsertoimassa

Jyrki Sasi kiitämässä illan tähteä.

Jyrki Sasi kiitämässä illan tähteä.

Weitz tunnetaan eturivin kamarimuusikkona ja liedpianistina taustanaan solistinen toiminta pianoiltoineen ja orkestereitten solistina. Yhteistyö ennen kaikkea wieniläisen musiikkimaailman kanssa on kansainvälistänyt hänen toimintaansa.

Weitz tunnetaan eturivin kamarimuusikkona ja liedpianistina taustanaan
solistinen toiminta pianoiltoineen ja orkestereitten solistina. Yhteistyö ennen kaikkea wieniläisen musiikkimaailman kanssa on kansainvälistänyt hänen toimintaansa.

Kuvat ja teksti Eija Kantanen