Nuijalammen laavu

Hopeatie 490, Nokia

Nuijalammen laavu sijaitsee Nokian Pinsiössä, metsätien ja hiihtoladun varressa noin kilometrin Kivikeskulta länteen. Laavu soveltuu yö- ja päiväretkikohteeksi. Alueella on laavun lisäksi ulkohuussi, puuvaja sekä nuotiopaikka.

Hae reittiohjeet

Nuijalammen laavu

Laavun on alun perin rakentanut LC Nokia / Pirkka 2003. Laavu tuhoutui tulipalossa 2015. Pinsiö-Seuran avustuksella LC Nokia/Pirkka talkoili uuden laavun pystyyn 13 päivässä ja vihkiäiset vietettiin 30.9.2016.

Puuhuollon hoitaa Nokian kaupunki ja muun ylläpidon hoitaa LC Nokia / Pirkan Veljet.

Laavun läheisyydessä on myös Nokian korkein luonnollinen paikka, Huuhkajan vuori (187,5m merenpinnasta). Korpijärven luonnonsuojelualue sijaitsee myös aivan laavun välittömässä läheisyydessä ja alue on erämaajärvillä pesivän kaakkurin merkittävää pesimäaluetta. Korpijärven kaakkoispuolen ja laavun väliin jää myös ”koralliriutat” / pirunpelto, joka on suurista pyöristyneistä kivistä muodostunut muinaisranta.

Kuljettaessa tietä eteenpäin laavulta Korpijärvelle, tien oikealla puolella kalliolla on myös suuri jäätikön kuljettama siirtolohkare.

Laavulle lähtee kävelyreitti Hopeatie 490 kohdalta, jossa on myös pysäköintitilaa. Laavulle voi ajaa perille asti myös autolla asettamalla navigaattoriin osoitteeksi Hopeatie 450 ja kääntymällä siitä etelään kulkevalle metsäautotielle. Metsäautotieltä käännytään ensin vasemmalle ja sitten oikealle jolloin laavu tulee näkyviin oikealla puolella. Metsäautotie saattaa olla paikoin huono kulkea, joten maastokykyinen auto olisi suotavaa paikan päälle ajaessa.

Laavulle pääsee myös kävellen Koukkujärven majalta, josta matkaa tulee noin pari kilometriä.

Tunnelmia laavulta

Kuvagalleria

Tunnelmia Nuijalammen laavulta.