Tapulipiiri

Pinsiö-Seura ry:n itsenäinen alajaos

Tapulipiiriläiset ovat kokoontuneet viikottain Pinsiön kirkolle jo yli 15 vuoden ajan. Piiriläiset ovat vuosien saatossa tehneet mm. hyväntekeväisyyttä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti, auttaneet varainkeruussa kylän hankkeissa, sekä olleet mukana lukuisien tapahtumien järjestämisessä ja talkoissa.

Kun Pinsiöön alettiin 1930-luvulla suunnitella rukoushuonetta eli nykyistä Pinsiön kirkkoa, oli yksi tärkeimmistä varainhankinnan organisaattoreista emäntä Ida Järvenpää järjestämällä kylän naisille ompeluseuroja, joiden tuotteita myymällä kerättiin iso osa kirkon rakentamiseen tarvittavista varoista.

Pinsiöläistä jatkumoa edusti hänen tyttären tyttärensä Irma Alanen, joka kuolemaansa asti oli mukana vuonna 2006 toimintansa aloittaneen peittopiirin eli nykyisen Tapulipiirin toiminnassa.

Peittopiiri aloitti yhteistyössä Nokian seurankunnan kanssa ns. Äiti Teresan peittojen kutomisella. Siis ei hankittu varoja kirkolle, vaan tehtiin puhtaasti hyväntekeväisyyttä.
Tilanne muuttui, kun kirkon 60-vuotisjuhlan kunniaksi Pertti Lehtisen aloitteesta alettiin puuhata kirkon mäelle kellotapulia. Peittopiiri muuttui Tapulipiiriksi, joka omalta osaltaan otti osaa varojen keräämiseen mm. myymällä piirissä kudottuja sukkia ja tumppuja. Kellotapuli valmistui ja otettiin käyttöön 8.12.2013. Kelloa soitettiin kuitenkin ensimmäisen kerran tilapäisestä telineestä Irma Alasen siunaustilaisuudessa 2011.

Vaikka kellotapuli valmistui, on Tapulipiiri jatkanut kokoontumisiaan Pinsiön kirkolla Koronan aiheuttamia katkoksia lukuun ottamatta joka maanantai klo 16-19, satunnaisesti myös piiriläisten kotona.

Piiriläiset ovat kutoneet mm. nuttuja Etiopiaan, sukkia jaettavaksi nokialaisten tarpeisiin ja maailmalle, syto-pipoja syöpäpotilaille yms yms….

Tapulipiiri on myös järjestänyt 60+-tapahtuman varttuneille entisille ja nykyisille kyläläisille jo neljä kertaa, toivottavasti myös tulevaisuudessa Koronan hellittäessä, sekä keittänyt kirkkokahvit messujen yhteydessä.

Kyläläiset ovat tervetulleita poikkeamaan piirin kokoontumisiin maanantaisin!

Kuvagalleria

Tunnelmia tapulipiirin kokoontumisista.