Maastopyöräily ja lenkkeily

Loistavat maastot liikkumiseen

Pinsiössä on loistavat maastot maastopyöräilyyn, polkujuoksuun, lenkkeilyyn sekä muuhun ulkoiluun. Erilaisia polkuja kulkee Pinsiönharjulla ja muualla Pinsiön metsissä kymmeniä kilometrejä. Polkujen joukossa on helposti kuljettavaa neulaspolkua sekä vaativammallekin maastopyöräilijälle teknistä maastoa missä pääsee varmasti haastamaan itsensä. Polkujen varrella on myös Yltä ja Alta maataideteoksen laavu sekä nuijalammen laavu missä voi vaikka paistella makkarat ja syödä eväät ulkoilun lomassa. Tutustu myös muinaiseen kirkkopolkuun, joka kulkee Pinsiöstä Nokialle.

Reittejä voi suunnitella tai tutkia etukäteen vaikkapa osoitteessa www.trailmap.fi. Kartta on ilmainen käyttää ja kaikkien ulkonaliikkujien avuksi tehty. Polkujen ja teiden kartoituksesta ovat vastanneet aktiiviset harrastajat. Kartassa polut on luokiteltu eri väreillä ja nämä värit kertovat kuinka helppo polulla on kulkea. Näin ollen jokainen voi katsella juuri itselle sopivat reitit.

Avaamalla osoitteen kännykällä, se näyttää myös oman sijainnin, joka helpottaa reitin seuraamista. Kännykkään löytyy myös oma sovellus Applen appstoresta sekä Google play kaupasta nimellä ”Trailmap Suomi”.

Kuvagalleria

Tunnelmia maastopyöräilystä ja alueen ulkoilumaastoista