Yhteistyön voimaa – Pinsiö Seura ry juhli 30 v. taivaltansa

29.8.2016

Juhlat voivat alkaa, johtokynnan jäseniä on vieraita vastaanottamassa. Alkumaljana oli mustaherukan lehdistä Annen tekemää juomaa.

Juhlat voivat alkaa, johtokunnan jäseniä on vieraita vastaanottamassa. Alkumaljana oli Lehtisen Sirpan tekemää Louhisaaren juomaa, joka tehdään mustaherukan lehdistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinsiön Pelimannit aloittivat tilaisuuden Pentti Peitsamon säveltämällä ”Marssi Pinsiöstä” esityksellä. Juhlapuheen piti Suomen Kylätoiminta ry:n puheenjohtaja Petri Rinne Mahnalasta. Hän korosti yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä, mihin seurojen elinvoimaisuus perustuu. Tilaisuuden juonsi Sirpa Lehtinen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juhlissa esiintyivät pinsiöläiset nuoret: Jenni, Marika ja Kaisa Pihlajamäki sekä Tuuli Aitola ja  Benjamin ”Bende” Piispanen.  He esittivät klassista sekä kevyempääkin musiikkia. Yleisö antoi heille raikuvat aplodit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seurassa toimineet puheenjohtajat, Pertti Lehtinen, Anne Mastomäki, Veli-Matti Alanen sekä Sirpa Toiva muistelivat mitä merkittävää heidän toimintakaudellaan oli tapahtunut. Pertti puhui seuran alkutaipaleelta, jolloin perustettiin  mm. näytelmäpiiri, tuohipiiri ja Pinsiön pelimannit. Anne muisteli tilaisuutta, jossa presidentti Martti Ahtisaarikin vieraili. Veli-Matin tärkeimmäksi asiaksi nousi kylään perustetut vesiosuuskunnat. Sirpa on edistänyt lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Heidän jokaisen puhe oli mielenkiintoista kuultavaa.

Pirkan kylät ry:n  kyläasiamies Marja Vehnämaa oli Petri Rinteen kanssa ojentamassa hopeiset kylätoiminta-ansiomerkit,  kunniakirjat ja ruusuja seurassa aktiivisesti toimineille Anne Mastomäelle sekä Liisa Virtaselle.  Liisa on ollut seuran toiminnassa koko 30 vuoden ajan ja Annekin jo 25 vuotta.

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pinsiön Mieskuorolaiset esittivät  ”lahjaksi” lauluja, mm. Pinsiön pellot sekä Hei hevosmies.

Juhlien lopuksi nautimme kakkukahvit. Tapulipiirin naiset sekä Anne Selin ovat aktiivisesti seuran tarjoilutoiminnassa mukana, nyt kakkujen leipojina ja tarjoilijoina.

Teksti ja kuvat Eija Kantanen