Yleisötilaisuus ely-keskuksen jokihelmisimpukan suojeluhankkeesta 5.4.2022 seurantalolla

29.3.2022

Erittäin uhanalaista raakkua eli jokihelmisimpukkaa tavataan enää harvoissa joissa, ja yksi niistä sijaitsee täällä meillä, Pinsiön-Matalusjoki. Ely-keskus on aloittanut kuusivuotisen LIFE Revives-hankkeen raakun elinolojen parantamiseksi. Hanketta koordinoi Jyväskylän yliopisto.

Hankkeen alkuvaiheessa perustetaan jokikohtaiset yhteistyöryhmät, ja ryhmien ensimmäiset tapaamiset pidetään huhtikuun alussa, Pinsiössä tiistaina 5.4.2022 klo 17-19.30 maamiesseurantalolla. Tilaisuuteen ilmoittautuminen umpeutui jo, mutta mikäli olet halukas mukaan se varmasti onnistuu ottamalla yhteyttä ely-keskuksen projektipäällikkö Emmi Lehkoseen. Alla hänen yhteystietonsa sekä lähettämänsä sähköpostiviesti aiheesta. J.L.

”Muistutus: jokihelmisimpukkahankkeessa perustettavien jokikohtaisten yhteistyöryhmien ensimmäiset tapaamiset pidetään huhtikuun alussa (tiedote asiasta).

Jokikohtaisten yhteistyöryhmien toiminta-alueena on raakkujokien valuma-alueet. Ryhmissä esitellään jokihelmisimpukkahankkeessa suunniteltuja ja toteutettavia kunnostustoimia, tuodaan esiin erilaisia näkemyksiä ja edistetään tiedonvälitystä. Ryhmien on tarkoitus toimia linkkinä toimijoiden välillä hankkeen aikana ja sen jälkeen. Kaikki raakuista ja Pirkanmaan raakkujoista kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan ryhmien toimintaan. Ryhmien toimiin osallistuminen on vapaaehtoista eikä sido mihinkään

Tilaisuudet pidetään ensisijaisesti läsnätilaisuuksina, mutta myös Teams-yhteys mahdollistetaan:

Pinsiön-Matalusjoen yhteistyöryhmä ti 5.4.2022 klo 17-19.30 Pinsiön maamiesseurantalolla

  • Pinsiön maamiesseurantalon osoite: Pinsiöntie 1358, 39150 Pinsiö
  • tilaisuuden Teams-linkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä
  • Huom! Teams-yhteys järjestetään mobiiliverkon kautta, joten yhteydessä voi olla häiriöitä. Yleisesti ottaen operaattorin kuuluvuus on kuitenkin alueella hyvä, joten uskallamme nyt rohkeasti testata asiaa

Ilmoittaudu tilaisuuksiin ma 28.3. mennessä joko webropol-kyselyn kautta tai laittamalla minulle sähköpostia tai soittamalla. Webropol-kyselyn kautta voit myös esittää kysymyksiä/kommentteja keskusteltavaksi yhteistyöryhmän tapaamisessa sekä ilmoittaa halukkuudestasi liittyä jokikohtaisten yhteistyöryhmien sähköpostilistoille. Kahvitarjoilujen järjestämistä varten pyytäisin myös yleisötilaisuudessa jokikohtaisiin yhteistyöryhmiin kiinnostuksensa osoittaneita ilmoittautumaan haluamiinsa tapahtumiin.

Tämä viesti on lähetetty raakkuhankkeen yleisötilaisuuteen 22.3.2022 osallistuneille. Tätäviestiä saa lähettää eteenpäin kiinnostuneille.

Ystävällisin terveisin,

Emmi Lehkonen

Projektipäällikkö

emmi.lehkonen@ely-keskus.fi

puh. 0295 036 019, vaihde 0295 036 000

Luontoyksikkö

Pirkanmaan ELY-keskus, Yliopistonkatu 38, PL 297, 33101 Tampere”

www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Tässä vielä aiheeseen liittyen lisätietoja.

Ympäristöministeriön strategia ja toimenpidesuunnitelman julkaisu:

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/162681/YM_2021_04.pdf?sequence=1&isAllowed=y

https://www.ely-keskus.fi/-/jokihelmisimpukan-elinoloja-parannetaan-miljoonarahoituksella-pirkanmaalla-pirkanmaa-

https://www.sttinfo.fi/tiedote/uusi-jokihelmisimpukkaan-keskittyva-life-hanke-alkaa-satakunnassa-parannetaan-uhanalaisen-jokihelmisimpukan-tilaa-ja-elinymparistoja-varsinais-suomi-satakunta?publisherId=69817869&releaseId=69918893