RUNKOVESILINJAN MUUTOSTYÖ! TIEDOTE 9.11.2015

9.11.2015

RUNKOVESILINJAN MUUTOSTYÖ! TIEDOTE 9.11.2015
Vesikatkoja tiedossa Pinsiön alueen vesiosuuskunnan verkossa tällä viikolla (vko46).
Tiedotamme asiasta tarkemmin mm. tekstiviestein, kun katkojen arvioidut kestot ja ajankohdat varmistuvat. Katkoihin on hyvä varautua mm. varaamalla etukäteen käyttövettä.
Tampereen vesi vaihtaa runkovesijohtonsa isommaksi Pinsiöntien alkupäässä välillä Pinsiönkankaantie ja Virtasentien ja Pinsiöntien risteys. Vesijohdon 63mm tilalle tulee 110mm (oman verkostomme putki on mittarikaivolta eteenpäin kokoa 90mm). Tampereen veden urakoitsijana toimii Maa- ja vesirakennus Kiri Oy. Urakoitsija pyrkii myös siihen, että työ ei aiheuttaisi suurta haittaa normaalille tienkäytölle ja urakoitsija on myös vastuussa tienkunnosta urakan jälkeen.
Muutos on hyvin ajankohtainen, koska osuuskuntamme on kasvanut muutamien käyttäjien osuuskunnasta liki 170 osakkaan osuuskunnaksi ja runkovesijohdon mitoitus ei enää ole riittävä. Vesiosuuskuntamme vesi on Pinsiön pohjavettä, joka ostetaan Tampereen vedeltä. Vedenkäyttö on noin 20.000m3 vuosittain eli noin 60m3 päivässä. Hetkelliset kulutushuiput ovat jopa yli 150l/min.
Mitä hyötyä muutoksesta:
Muutostyön jälkeen verkostomme paineet paranevat kulutushuippujen aikana noin 1 barilla, mikä tarkoittaa käytännössä noin 10m lisää nostokorkeutta. Tämä parantaa korkeammilla paikoilla asuvien painetta etenkin iltaisin ja viikonloppuisin. Maksimipaineisiin muutos ei vaikuta. Samalla vaihdamme vesiosuuskunnan mittarikaivon, jonne tulee mm. uuden 1.3.2015 voimaan astuneen talousvesiasetuksen mukaiset valmiudet verkoston desinfioinnille.
Tiedotimme tulevista vesikatkoista jo lauantaina tekstiviestein (multimediaviestein) kaikille niille, joiden matkapuhelinnumero on osuuskuntamme tiedossa. Jos et saanut viestiä tai et saanut sitä auki:
1. Tarkista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla osuuskuntamme rekisterissä. Sen voit tehdä lähettämällä matkapuhelinnumerosi ja yhteystiedot sähköpostiini, niin tarkistan asian. Rekisterissä on yhden yhteyshenkilön tiedot liittymää kohden.

2. Kun tekstiviestin pituus on liian pitkä, se muuttuu automaattisesti multimediaviestiksi. Tämä ei välttämättä toimi vanhemmilla puhelimilla riippuen monista eri asioista ja asetuksista riippuen ei aina uudemmillakaan. Huomioi myös, että viesti ei välttämättä näy heti kokonaan tai se voi olla kahdessakin osassa.
Jos sinulla on mitä tahansa aiheeseen liittyvää, niin laita rohkeasti viestiä.
Yhteystiedot:
Hannu Pihlajamäki /Pinsiön alueen vesiosuuskunta
hannu.pihlajamaki@iki.fi
Puh. 0400-734 106